Titlul de ”Cetățean de onoare” al Craiovei va fi acordat, în premieră, unui cuplu de artiști gay

747

Premieră la Craiova, și foarte posibil la nivelul României, unde nu unul, ci doi membri ai comunității internaționale LGBT, vor primi titlul de ”Cetățean de Onoare” al Craiovei. Informația a fost prezentată, în exclusivitate, de colegii de la Republica Oltenia.

Propunerile pentru acordarea distincțiilor a venit, potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, de la instituțiile de cultură din oraș. Este vorba despre regizorului Declan Donnellan și scenaristul Nick Ormerod (Nicholas Ronald Ormerod), ambii de naționalitate britanică, parteneri de viață.

Distincția vine firesc, ca urmare a sprijinului acordat de Donnellan și Ormerod pentru promovarea culturii noastre și a implicării lor în toate edițiile Festivalului Internațional ”Shakespeare”. Propunerile înaintate Consiliului Local Craiova au fost votate de 21 dintre consilierii locali.

Jurnaliștii de la Republica Oltenia au făcut o analiză mai amplă a acestei premieri, integrând și contextul în care PSD Craiova a trecut foarte ușor de la susținerea totală a Referendumului pentru Familie, la recunoașterea meritelor artistice ale unor membri importanți ai comunității LGBT. Citiți articolul ”EXCLUSIV: Nick și Declan, artiști și iubiți, sunt cetățeni de onoare ai Craiovei. Cu voturi de la pesegay!