CJ Dolj retrage licența firmei care transporta călătorii pe ruta Craiova – Cernele – Breasta

733

Firma SC Fany Extrans SRL Craiova, care asigura transportul între Craiova – Cernele – Breasta, a rămas fără licență de transport pe această rută. Ani la rând, locuitorii din Breasta s-au plâns că societatea realiza cursele după bunul plac, iar ei, dar mai ales copiii lor, nu știau niciodată când și cum pot ajunge în Craiova, la școală și serviciu. Firma aparține familiei consilierului județean Fane Văduva.

În urma mai multor sesizări, printre care și ale primarului localității Breasta, responsabilii din cadrul Consiliului Județean (CJ) Dolj au dat asigurări că firma va fi monitorizată pentru a se stabili dacă reclamațiile se confirmă. Ion Vizitiu, edilul de la Breasta, a susținut că, încă din campania electorală, oamenii l-au asaltat cu privire la neseriozitatea transportatorului și că așteaptă măsuri în acest sens.

La ultima monitorizare, de luna trecută, Autoritatea Județeană de Transport din cadrul CJ Dolj a constatat, în sfârșit, că oamenii au dreptate .

Urmare a sesizărilor unui număr mare de locuitori ai comunei Breasta, referitoare la nerespectarea de către operatorul de transport S.C. FANY EXTRANS S.R.L. Craiova a graficului de circulație aferent traseului 1075 Craiova – Cernele – Breasta, Autoritatea Județeană de Transport din cadrul Direcției Tehnice a Consiliului Județean Dolj a efectuat în luna mai a acestui an acțiuni de monitorizare a modului în care se efectuează cursele planificate pe acest traseu. Luând în considerare faptul că operatorul de transport S.C. FANY EXTRANS S.R.L. Craiova a efectuat mai puțin de 95% din totalul curselor planificate într-o lună calendaristică pe traseul 1075 Craiova – Cernele – Breasta, conform prevederilor legale din domeniul transportului public de persoane, în vigoare la această dată, s-a inițiat procedura de retragere a licenței de traseu eliberată pentru traseul menționat mai sus”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Dolj.

În altă ordine de idei, Consiliul Local Craiova a decis, anul acesta, că transportul public din oraș, asigurat de SC RAT Craiova SRL, se va extinde în comunele limitrofe. Aleșii au adoptat o hotărâre pentru înființarea unei noi asociații de dezvoltare intercomunitară „Asociaţia Metropolitană de Transport Public Craiova”.

Comunele incluse în ADI de Transport sunt Breasta, Bucovăț, Cârcea, Ișalnița, Malu Mare, Șimnicu de Sus şi Pielești. Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a atras atenția, însă, că anul acesta este exclus ca RAT să înceapă să opereze curse. Municipalitatea nu are încă suficiente mijloace de transport în comun.