N-a ieșit, iar Olguța recunoaște c-a greșit! Muncitorii RAADPFL Craiova au încercat să reconstruiască o fântână din anii 80, dar rezultatul a dezamăgit pe toată lumea

514
Reclame

Nu mică le-a fost mirarea craiovenilor să observe că, pe Calea București, și-a făcut apariția o fântână arteziană nouă. Nouă, dar cu aspect retro, de anii 80. De altfel, imagini cu ea au fost publicate pe rețelele de socializare, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Părerile au fost împărțite, însă cele mai multe i-au criticat aspectul. Cu atât mai mult cu cât fântâna a fost ”updatată” cu două țâșnitoare de mari dimensiuni, sub formă de cuburi, iar când apa curgea acestea ar fi trebuit să pară suspendate.

Cred că e pusă acolo cu un scop. Nici bancomatul nu mai da bani de urâtă ce e fântâna asta”, a scris un craiovean

Angajații Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au încercat să reconstituie o veche fântână care a existat pe Calea București până în anii 1989. Rezultatul nu a fost cel așteptat. Conform reprezentanților Primăriei Craiova, modelul vechii arteziene ”nu cadrează cu proiectul de bulevard” pe care municipalitatea îl are în plan. ”Se va înlocui cu alta”, a precizat, pentru ȘtiriCraiova, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache.

Fântâna recreată de angajații RAADPFL după modelul celei din anii 80/Foto: Facebook/Ești din Craiova dacă…

Olguța Vasilescu: Nu le-a ieșit

La rândul său, primarul Craiovei a ținut să precizeze ce fel de proiect este. Într-o postare publicată în această dimineață pe Facebook, ea a explicat că ”a fost doar o încercare” și că ”doar cine nu muncește, nu greșește”.

Pentru că mulți dintre dvs. se întreabă ce se întâmplă pe Calea București, lângă Piața Mare, vreau să vă asigur că acolo nu se construiește vreun bloc, ci se repune în funcțiune o fântână arteziană, așa cum era ea proiectată înainte de revoluție. Ar trebui să fie două cuburi, iluminate noaptea, care par suspendate când curge apa. Din păcate, colegilor de la RAADPFL nu le-a ieșit un proiect modern, motiv pentru care le-am cerut să scoată lucrarea făcută de ei și să o refacem cum trebuie. Nu s-a plătit nimic pentru această încercare a colegilor noștri, a fost doar o încercare, dar vom găsi, până la urmă, varianta cea mai frumoasă, astfel încât și arteziana să se ridice la înălțimea așteptărilor noastre pentru un bulevard european. Doar cine nu muncește nu greșește!”, a ținut să precizeze și primarul Craiovei, Olguța Vasilescu.

Așa și-ar fi dorit municipalitatea să arate fântâna model retro

Sa tai un nuc si sa strici spatiul verde, pentru o fintina arteziana, asta zic si eu lupta impotriva poluarii, asa cum s-au distrus parcari si spatii verzi si s-au construit blocuri si spatii comerciale”, este un mesaj lăsat pe Facebook, la fotografia cu arteziana.

Da ce vreti oameni buni sa va facă primarul? Ar fi mai bine la unii dintre voi sa le plătească întreținerea. Avem un oraș curat și frumos. Mergeți in Bucuresti dacă nu va place Craiova sa vedeți frumusețe de oraș”, a răspuns un alt craiovean.

Părerea mea sinceră e că Fontana di Trevi, a italienilor, e pistol cu apă pe lângă minunea asta. Zic și io, nu dau cu paru’…”, a fost un alt comentariu, ironic, lăsat de un cetățean pe Facebook.

Conform reprezentanților Primăriei Craiova, proiectul de modernizarea a celui mai important bulevard al Craiovei prevede o singură fântână arteziană. Construcția nu a costat nimic, au dat asigurări aceștia, argumentând că lucrarea a fost făcută în regie proprie de RAADPFL Craiova. Deci, ceva costuri au fost. Doar dacă nu cumva muncitorii au venit cu gresia, faianța și cimentul de acasă.

Fântâna recreată de angajații RAADPFL după modelul celei din anii 80, cu modernizări/Foto: Facebook/Ești din Craiova dacă…

ALEGEREA EDITORULUI