Proprietarul terenului de 500 mp (foto cover), situat lângă Cinematograful ”Patria”, pe care municipalitatea făcuse demersuri ca să-l cumpere, vrea să-l îngrădească. Fănel Trandafir, alias ”Cimino”, a ratat vânzarea către Primăria Craiova. El s-a numărat printre cele câteva persoane fizice și juridice de la care administrația locală voia să achiziționeze suprafețe de teren.
Aleșii locali din rândul opoziției au cerut în mai multe rânduri ca Executivul să explice mai clar care sunt criteriile de selecție pe care Primăria le are când vrea să cumpere imobile. Primarul Olguța Vasilescu a explicat că sunt alese doar acele suprafețe care pot fi amenajate ca locuri de joacă, spații verzi sau locuri de parcare.
În fine, Consiliul Local (CL) Craiova a aprobat proiectul care prevedea achiziția terenurilor. Următorul pas a fost stabilirea prețului minim de negociere. În acest sens, au fost achiziționate serviciile unui evaluator autorizat.
Terenul, evaluat la 600 euro/mp
De cum au citit rapoartele evaluatorului, consilierii USR au cerut refacerea lor. Pentru terenul lui Cimino, de 500 mp, de pe A. I. Cuza, de la nr. 17A, expertul ANEVAR stabilise un preț de pornire de 300.000 de euro. Adică 600 de euro pe metrul pătrat. Asta în condițiile în care terenul cu pricina nu este construibil. Prețul li s-a părut exorbitant chiar și aleșilor de la PSD. Toate proiectele au fost respinse în ședința CL Craiova din martie anul acesta, ca să aibă loc o nouă reevaluare. Cel pentru terenul lui Fănel Trandafir a fost retras de tot.
A rămas cu ochii în soare sau cu… dinții la gard
În luna mai, Fănel Trandafir a solicitat Certificat de Urbanism în scopul împrejmuirii proprietății. Conform documentului, folosința actuală a terenului este curţi construcţii. ”Destinaţia după PUZ – zonă centrală și istorică, zonă spații verzi amenajate”. Cu alte cuvinte, proprietarul nu poate construi nimic pe el.
”Conform PUZ aprobat cu HCL 492/2011, amplasamentul este situat in zona centrala si istorica, zona spatii verzi amenajate, cu retrageri de minim 4,50 din axul aleilor de acces. Se propune imprejmuire teren. (…). Se vor respecta retragerile pentru imprejmuire de minim 4,50 m din axul aleilor de acces sau se va prezenta declaratie notariala pe proprie raspundere privind nesolicitarea de despagubiri in cazul declararii cauzei de utilitate publica pentru valoarea aferenta imprejmuirii. Se vor respecta prevederile Cdului Civil pe limita de proprietate privind servitutea de vedere si picatura la streasina;- se vor amenaja spatii verzi si plantate conform RGU; Nu se va afecta domeniul public. In conditiile in care solutia tehnica pentru imprejmuire necesita finisaje exterioare se va prezenta acordul autententificat al vecinilor afectati. Pe planul de situatie se va marca si cota imprejmuirea, iar in memoriu si pe cerere se va preciza lungimea, respectând conditiile de retrageri. La faza de AC (Autorizație de Construire n.r.) prezentati: Titlul de proprietate în copie conformă cu originalul; Incheiere de intabulare; Fisa bunului imobil; Extras C.F.; CNS.; Referat de verificare a proiectului la exigentele stabilite de proiectant, intocmite de specialisti. Simulare foto. Împrejmuirea se va realiza din plasa de sarma tip Metro cu Hmax=0,80 m dublat cu gard viu”, sunt indicațiile din Certificatul de Urbanism emis de Primăria Craiova pe 9 mai a.c..
Fănel Trandafir deține cei 500 mp din anul 2003. Terenul a fost cumpărat cu 350 de milioane de lei vechi.
Poate face vreo terasa de vara