spot_img
AcasăActualitateNoutăți(VIDEO) Italienii de la Rizzani vor s-arate cine sunt pe Centura de...

(VIDEO) Italienii de la Rizzani vor s-arate cine sunt pe Centura de Sud

Așteptări mari de la compania Rizzani de Eccher care execută lucrările noii ocolitoare a Craiovei. Proiectul din Dolj este, practic, debutul său pe piața din România. Motiv pentru care reprezentanții DRDP Craiova se așteaptă ca firma să ”tragă tare” și să termine la timp Centura de Sud. Rizzani are nevoie de asta, ca să-și consolideze poziția în următorii ani.

Odată cu acest proiect de infrastructură, Rizzani de Eccher intră pe piața României (…). Contractul pentru proiectul de ocolire a drumului Craiova, semnat de Rizzani de Eccher cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în data de 14 ianuarie 2022, se referă la construcția unui drum cu bandă dublă de 10,5 km, cu zone de urgență, două viaducte, două parcări complet utilate, trei sensuri giratorii, lucrări de consolidare cu cele mai avansate tehnici de construcție. Valoarea totală a contractului: 30 de milioane de euro”, anunțau în ianuarie anul acesta reprezentanții companiei italiene, pe site-ul propriu.

Să vină utilajele!

Potrivit directorului DRDP Craiova, Cosmin Petruț Călin, ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în urmă cu aproximativ o lună. Însă, mișcarea pe șantier a început de circa o săptămână. Deocamdată, e încă timidă.

Termenul rămas pentru realizarea Centurii de Sud este de 14 luni. Trebuie ca firma să se încadreze în el, altfel riscăm să pierdem finanțarea, care este pe POIM. Deocamdată nu e o mobilizare așa mare, dar avem promisiunea că în seara asta o să ajungă și utilajele pentru foraj, iar de săptămâna viitoare vor fi cam toate aici. Nu vom face nicio concesie privind termenele de execuție. O să avem o verificare săptămânală pe șantier și câte o întâlnire lunară, ca să punem la punct ce avem pe luna respectivă. Am insistat să mergem pe toate planurile: și pe terasamente și pe poduri și pe forări”, declară Cosmin Călin, șeful DRDP Craiova.

Ceva mișcare este, într-adevăr, la km ”zero”, care pornește de la Braniște. O parte de teren a fost decopertat și se tasează pământul. Cei câțiva muncitori cu veste portocalii și cele câteva utilaje animă șantierul. E prematur să concluzionăm că asta-i de bine ori că-i de rău. Spre deosebire de situația confraților lor italieni de la Tirrena Scavi, care pribegesc pe tronsonul I al DEx Craiova – Pitești.

Scopul noii centuri de centură a Craiovei este de a lega trei drumuri importante: Craiova de Calafat (DN 56), Bechet (DN 55) și București-Timișoara (DN5). Practic, vorbim de o infrastructură care va ajuta la decongestionarea traficului greu prin centrul orașului și va asigura o conexiune mai rapidă cu capitala și estul României.
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. […] ”Am revenit pe șantier și nu sunt deloc mulțumit de mobilizare, antreprenorul lucrează numai pe zona de la DN 56, de la kilometrul 0 al contractului, unde efectuează lucrări de decopertare a stratului vegetal și foraje pentru pasajul care va fi la kilometrul 0, dar cu o mobilizare destul de redusă. I-am tras atenția acestuia că vom lua toate măsurile legale pentru a ne asigura că acest contract se va finaliza în termenul contractual. Antreprenorul trebuie să înțeleagă că acest tronson de drum trebuie dat în trafic la data asumată prin semnarea contractului. În zona DN 6 și DN55 nu se efectuează nici un fel de lucrări. Sper să înțeleagă acest mesaj și să nu fim nevoiți să punem în aplicare prevederile contractului“, declara directorul regional al DRDP Craiova, Cosmin Petruț Călin, după o inspecție inopinată făcută pe 20 iunie pe șantierul Centurii de Sud a Craiovei. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments