Olguța Vasilescu anunță că dă drumul la reptile

644
Reclame

Reptielele pe care RAADPFL Craiova le-a luat pe credit pentru a fi expuse în Parcul Romanescu vor fi prezentate publicului începând de sâmbătă. Anunțul a fost făcut de primarul Olguța Vasilescu. Intrarea va fi liberă.

Potrivit acesteia, este vorba despre 18 reptile din șapte specii diferite, care vor putea fi admirate în cadrul terariului din interiorul Grădinii Zoologice, începând de mâine, 18 iunie, ora 10.

Una dintre reptilele adăpostite de tetrariul din Craiova/Foto: Facebook/Lia Olguța Vasilescu

Reptilele variază de la câțiva centimetri până la aproape 2 metri, ca în cazul iguanei. Aceste specii provin din toate colțurile globului și, special pentru ele, o clădire din cadrul Grădinii Zoologice a fost amenajată corespunzător. Spațiile interioare au fost gândite în urma unor colaborări cu specialiști în domeniu, în așa fel încât să reproducă adevărate ecosisteme pentru reptile, de la plante și roci din zonele de proveniență până la condiții similare de lumină, temperatură și umiditate. Vă așteptăm cu drag”, a anunțat edilul Craiovei, pe pagina sa de Facebook.

Clădirea în care este tetrariul din Craiova/Foto: Facebook/Lia Olguța Vasilescu

Speciile din care fac parte reptilele sunt Acathosaura capra, Anolis Eqvestris, Pogona Vitticeps, Tillis Gigas, Iguana Iguana, Pseulma Madagascaris Grandis, Chlamydosaurus Kingii.

”Terariile sunt automatizate, unice în Europa, fiecare detaliu este gândit și implementat cu grijă, dispun de umiditate controlată prin sistem de irigare automat și sistem de iluminare automat, care simulează ciclul zi/noapte”, precizează și reprezentanții RAADPFL Craiova.

RAADPFL Craiova, regia care are în administrare Grădina Zoo, a contractat un credit de 300.000 de lei, cu aprobarea Consiliului Local Craiova. Pentru expoziția de reptile, reprezentanții RAADPFL au explicat că au nevoie de 100.000 de lei, fără TVA, incluzând aici achiziția lor, dar și al mobilierului specific. Din cei 300.000 de lei, ar fi urmat să fie luat și un echipament IT și accesorii, pentru un program virtual de safari.

Tetrariul din Craiova/Foto: Facebook/Lia Olguța Vasilescu

Pentru toate investițiile pe care anunța că dorește să le facă în acest an, Regia preconiza suma de 518.000 lei (fără TVA). Regia preciza că va putea suporta din venituri proprii (din amortismente) suma de 218.000 lei, iar pentru acoperirea diferenţei era necesară contractarea creditului în sumă de 300.000 lei. 

Reptilă la tetrariul din Craiova/Foto: Facebook/Lia Olguța Vasilescu