Percheziții la locuințele lui Doru Măgaru, sub suspiciunea de omor

1974
Reclame

Apartamentul de pe Str. Romul și casa situată pe Str. Amaradia, aparținându-i defunctului om de afaceri craiovean Doru Petrescu, cunoscut drept Doru Măgaru, au fost percheziționate astăzi. Decesul său a făcut subiectul unui dosar pentru moarte suspectă, o procedură standard realizată în astfel de cazuri. Însă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus verificările de azi pentru că ar exista suspiciuni de omor. Doru Petrescu a decedat, marți, 14 iunie, în jurul prânzului, ca urmare a unui stop cardio-respirator. În cursul dimineții ar fi suferit un preinfarct. Omul de afaceri craiovean a fost înmormântat joi, 16 iunie.

Conform surselor noastre, procurorul ar fi cerut și un raport toxicologic, iar probe ar fi fost trimise și la un laborator independent din străinătate. Cazul este instrumentat chiar de procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Marin Rogoveanu. El este și cel care a construit rechizitoriul Grupării Frăția, în baza căruia, tot marți, Tribunalul Dolj a decis trimiterea în judecată a liderilor ei.

Contextul este cu atât mai important cu cât în anturajul lui Doru Măgaru era văzut adesea și președintele Curții de Apel Craiova, Adrian Glugă, fost procuror. De altfel, numele acestuia apare în Rechizitoriul Frăția, alături de numele unor foști polițiști.

Că toate aceste detalii au sau nu legătură între ele, rămâne de văzut. Cert este că moartea neașteptată a lui Doru Petrescu a tulburat apele, în multele sale sensuri. Sau erau deja tulburi.

ALEGEREA EDITORULUI