CRAIOVA. Foc și Epilog, la gunoiul ars într-o autospecială Iridex

549
Reclame

O autogunoieră a început să fumege, astăzi, e în timpul deplasării pe Calea Severinului din Craiova. Șoferul a observat fumul și, ca să evite o posibilă expansiune a focului, pompierii au fost solicitați să intervină. Autovehiculul era plin cu resturi menajere. Focul a mocnit chiar în cavitatea în care erau colectate gunoaiele pentru transport.

La sosirea echipajului, s-a constatat că în bena care transporta gunoi fumegau reziduri menajere”, au explicat reprezentanții ISU Dolj. După ce pompierii s-au asigurat că gunoiul este în afara pericolului de a mai lua foc, autogunoiera și-a continuat traseul.

Pompierii au mai spus că, din primele date, arderea ar fi fost cauzată de o posibilă țigară, evident încă aprinsă sau stinsă fără simț de răspundere, aruncată apoi la ghena de gunoi. La rândul lor, cei de la Iridex au precizat că ar fi fost vorba fie de o țigară, fie de ”cărbuni încinși”. Faptul că cineva ar fi atât de inconștient să arunce jar la gunoi face ca supoziția societății de gunoi să fie cam periculoasă. Oricum ar fi, singura certitudine legată de incident și, totodată, morala lui ar fi: nu mai aruncați la gunoi resturi aprinse!

Pe de altă parte, e lesne de înțeles că vinovatul de producerea incidentului e aproape imposibil de găsit. Ca-n proverbul cu acul scăpat în carul cu fân. Doarc că acum a fost cu foc scăpat în mașina de gunoi.

ALEGEREA EDITORULUI