(Video/Foto) Alegeri la Șimnicu de Sus, în prezența lui Ovidiu Flori, Daniel Drâgnei și Daniel Gheba. Cine a ieșit (vice)primar!

1254
Reclame

Consiliul Local Șimnicu de Sus s-a întrunit, azi, de îndată, pentru a supune la vot un proiect de hotărâre privind revocarea din funcție a viceprimarului Laurențiu Ifrim. Pe 16 iunie, Prefectura Dolj a dat ca nelegală Hotărârea nr. 32 din 31 martie 2022, privind alegerea lui.

Ședința extraordinară a CL Șimnicu de Sus, 23 iunie 2022

Audiența a fost una de vază. La ședință au participat Ovidiu Flori, de la PSD, Daniel Drâgnei, de la PNL, și Daniel Gheba, de la USR, Jana Fulga, fostul administrator public al comunei, dar și fostul primar, Marius Dumitru.

Un pesedist câștigă, dar PSD pierde

Rezultatul alegerilor a ținut cu sufletul la gură audiența. În mod neașteptat (ori așteptat!), consilierul local Laurențiu Ifrim, de la PSD, a fost ales, iar, ca viceprimar, cu atribuții de primar, după ce s-a autopropus pentru a doua oară. Tensiunea a fost ca la executarea penalty-urilor în Liga Campionilor, pentru stabilirea câștigătorului. Contracandidatul său, de data aceasta, a fost Mihai Ghiță, tot de la PSD. Au fost 8 voturi pentru Ifrim, care a avut susținerea aleșilor de la PNL, USR și Pro România, și 7 pentru Ghiță.

Deschiderea buletinelor de vot și numărarea voturilor

După rezultatul votului, Laurențiu Ifrim a avut o reacție majoră de bucurie: ”Asta este!”, a izbucnit acesta. În schimb, cei de la PSD au fost extrem de dezamăgiți. Prima dorință a pierzătorilor – Marius Dumitru, fost viceprimar și primar, și Jana Fulga, fost primar, viceprimar și administrator public (ambii la conducere, alternând funcțiile, timp de vreo 12 ani) – către noul câștigător, a fost să fie aduși înapoi la primărie. Ifrim a dat noroc cu perdanții și le-a spus că trebuie făcut ceva urgent pentru localitate și toată lumea trebuie să conlucreze pentru asta: ”Ca să facem, trebuie să ne angajați aici”, i-a spus Dumitru. O afirmație care, cu siguranță, va rămâne în istoria declarațiilor…

ALEGEREA EDITORULUI