Unde au case de vacanță sau proprietăți deosebite șefii Universității din Craiova. Printre cele mai ”bellissime” se află în Italia și Grecia

1344
Reclame

Angajații Universității din Craiova (UCV), cu funcții de conducere, au salarii și venituri bunicele și foarte bune, încât unele dintre ele ar face să germineze semințe de invidie chiar și în sufletele pure. Însă nu e cazul, pentru că, probabil, le merită. Doar au învățat carte, nu? Unii dintre ei și-au investit parte din banii pe care i-au câștigat de-a lungul timpului și în proprietăți unde să se relaxeze. Ori, pur și simplu, le-au moștenit.

Pentru că tot a început sezonul concediilor, am aruncat și noi o privire asupra declarațiilor de avere. Ne propuseserăm să le analizăm doar pe cele ale celor mai importanți oameni din instituția de învățământ superior. Dar, pentru că la secțiunea unde documentele sunt încărcate găsim doar înșiruiri de cifre, am făcut, vorba unei zicale pe care noi o mai folosim în presă, muncă de chinez. Am luat la rând toate declarațiile depuse anul acesta (vreo 155 toate!) și ne-am uitat strict la categoriile unde se trec casele, apartamentele și terenurile. Unde am dat de case sau apartamente de vacanță, am consemnat. Dacă ne-apucam să le trecem și pe cele ”normale”, ne-apuca Sfântu Petru, la cât sunt de multe în unele cazuri. Așa că n-am făcut-o! Mai ales că scopul era să vedem cine și unde are o proprietate, declarată cum impune legea, pentru vacanță. Totuși, le-am bifat și pe cele pe care noi le-am considerat ca fiind în locuri mai deosebite, chiar dacă e vorba de terenuri agricole sau intravilane. Vedeți în continuare unde au sau își pot construi universitarii din Craiova locuri de vacanță. Ordinea este aleatorie. Ca o remarcă, azi aproape că ne-am simțit și noi, câteva ore bune, ca într-o expediție, în care am explorat detalii și locuri faine! Lectură plăcută!

Boureanu de la Teatru, teren la Corbu

Alexandru Boureanu, directorul Departamentului Artă și Media, de la UCV, are un teren agricol de 839 mp la Corbu, în județul Constanța. Proprietatea a fost achiziționată în 2021.

Fotografie atașată unui anunț de vânzare a unui teren agricol din Corbu, Constanța/Sursa foto: imobiliare.ro

Marian Selișteanu, administrator șef în cadrul UCV, deține 1/7 dintr-o casă de vacanță de 1.000 mp în localitatea de frontieră Periprava din județul Tulcea, cumpărată în 2011. Cel mai probabil este vorba despre o pensiune pe care o administrează împreună cu familia. Ca un detaliu, în afara contextului, numele e de rezonanță și datorită/din cazua lagărului de muncă unde au fost închiși și au murit deținuți politici.

Priveliște din Periprava, Tulcea/Sursa foto: Facebook

Constanța Dana Constantinescu, prodecan al Facultății de Științe, din cadrul UCV, deține jumătate dintr-un teren intravilan de 250 mp, în Predeal, județul Brașov, pe care l-a cumpărat în 1997.

Predeal/Sursa foto: Libertatea/shutterstock.com

Prof. univ. dr. Edmond Gabriel Olteanu, Decan al Facultății de Drept a Universității din Craiova are două case de vacanță menționate în declarația de avere valabilă pentru anul 2021. Este vorba de o casă de 138 mp, în localitatea Comișani, din Dâmbovița, pe care a moștenit-o în anul 2000. Cealaltă este pe jumătate moștenită de soția sa, în anul 2008, are 180 mp, și este localizată în județul Teleorman, în comuna Bragadiru.

Imagine aeriană din Bragadiru, Teleorman/Sursa foto: romaniatv.net

Dan Claudiu Dănișor, locuințe de vacanță în zonele Bergamo și Halkidiki

Director în cadrul Departamentului Facultății de Drept, prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor este singurul universitar din Craiova care declară că are locuințe de vacanță în străinătate. mai exact, este vorba despre două apartamente. Unul la munte, celălalt la mare. Unul în Italia, celălalt în Grecia. Să le luăm pe rând.

Apartamentul din Grecia are 44,18 mp și este localizat în stațiunea Nea Skioni, din Halkidiki. Dănișor l-a achiziționat în coproprietate cu soția în anul 2015.

Nea Skioni/Youtube

Cel de-al doilea apartament este în localitatea Piazzolo, Bergamo din Italia. L-a cumpărat tot împreună cu partenera de viață în 2021 și are 75 mp.

Priveliște din Piazzolo, Italia

Conf. univ. dr. habil. Claudiu Marian Bunăiașu, șef al Departamentului de comunicare, jurnalism şi știinţe ale educaţiei are împreună cu soția un apartament de 47 mp în stațiunea Bușteni, din Prahova. Tot împreună dețin, tot în Bușteni, și un teren intravilan de circa 35 mp. Ambele imobile au fost cumpărate prin contract de vânzare-cumpărare, în anul 2016.

Panoramă din Bușteni, Valea Prahovei/Sursa: Flickr

Relu Lucian Vicenţiu Cuc, șef Departament DGA în cadrul UCV are trecută în declarația de avere o casă de vacanță în orașul-port de la Dunăre, Corabia, din județul Olt. Locuința are 264 mp și a fost cumpărată în coproprietate cu un membru al familiei în anul 2006.

Vedere din Corabia, Olt/Sursa: Youtube

Casă de vacanță la… Craiova

Prof. univ. dr. Nicu Panea, prorector Relaţii internaţionale şi imagine academică are o casă de vacanță la… Craiova, conform mențiunii sale din declarația de avere. Ca idee, el deține în oraș și un apartament. Revenind la locuința de vacanță, imobilul are o suprafață de 160 mp și a fost achiziționată în 2005, prin contract de vânzare-cumpărare. Panea deține 50% din imobil.

Vedere aeriană Craiova/Sursa: Google

Ileana Mateescu, secratarul șef a Facultății de Educație Fizică și Sport din Craiova, are trecută în declarația de avere că a moștenit, în anul 2018, o casă de vacanță în comuna doljeană Leu. Locuința are 120 mp.

Panoramă din comuna Leu, Dolj/Sursa: captură Youtube

Decanul Facultății de Mecanică, prof. univ. dr. Ilie Dumitru are, printr-un contract de donație din 2019, jumătate dintr-o casă de vacanță de 33 mp și dintr-un teren de 501 mp, în comuna Prundeni din Vâlcea.

Priveliște asupra comunei Prundeni, Vâlcea/Sursa: captură Youtube

Luminița Amalia Sargarodschi, șef Serviciu în cadrul Universității din Craiova, deține o casă de vacanță, de 75 mp, și un teren intravilan de 1159 m2, în localitatea Salatrucu din județul Argeș, din anul 2008.

Vedere de iarnă, Salatrucu, Argeș/Sursa foto: Flickr

Prorectorul Bîzdoacă, garsonieră și apartament în județul Constanța

Prof. dr. ing. Nicu George Bîzdoacă, prorector al Universității din Craiova, are o garsonieră de 19 mp în Năvodari, cumpărată în 2017 și un apartament de 63 mp, cumpărat în 2021, împreună cu soția, în Mamaia-Sat, județul Constanța. Niciunul dintre cele două nu sunt trecute ca locuințe de vacanță, dar bănuim că au fost introduse doar la rubrica apartamente, pentru că nu sunt case (de vacanță). Oricum, alte clădiri nu apar în proprietatea acestuia. În schimb, are trei terenuri, dintre care unul intravilan la Baia de Fier, în Gorj, de 1045 mp, cumpărat în 2010.

Panoramă Mamaia și Năvodari/Foto: Youtube

Directorul Departamentului Kinetoterapie și Medicină Sportivă din cadrul UCV, Ligia Rusu, are un teren intravilan de 250 mp, moștenit în 1996, la Râșnov, în Brașov. O casă de vacanță are, însă, în Gorj, tot moștenită, în anul 2018, în localitatea Dănciulești. Imobilul are 100 mp.

Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” Dănciulești/Sursa: gorjtv.ro

Magda Gabriela Simionescu, secretarul șef al Facultății de Electrotehnică, are 1/3 dintr-un teren intravilan de 148 mp pe care l-a moștenit în 2016, la Predeal, în județul Brașov.

Priveliște deasupra Stațiunii Predeal/Foto: Urlaub

Directorul Departamentului Statistică şi Informatică Economică la F.E.A.A, Liviu Ion Ciora, are co cotă parte de 1/2 dintr-un teren intravilan de 8791 mp în comuna Ponoarele, Gorj.

Vedere din Ponoarele, Mehedinți/ Sursa foto: imperialtransilvania.com

În următoarea perioadă ne vom strădui să explorăm și alte declarații de avere, ca să vedem unde se mai relaxează și alți angajați ai instituțiilor publice din Craiova. Dacă e cazul…

ALEGEREA EDITORULUI