Primăria mută stația de călători din zona intersecției Bvd. Romanescu și Str. Petrila. Craioveanul care are în fața curții o stație similară rămâne tot blocat

487
Reclame

Capătul de traseu folosit de operatorii județeni de transport public de persoane din zona intersecției Bvd. Nicolae Romanescu și Str. Petrila va fi mutat. Municipalitatea argumentează că zona este aglomerată și traficul rutier se desfășoară cu mare greutate. Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale din Municipiul Craiova a aprobat mutarea acestui amplasament pe aleea paralelă cu Bvd. 1 Mai, tronsonul cuprins între străzile Adrian Păunescu și Dealul Spirii. ”Prin adresa nr.106331/2022 a fost solicitat Consiliului Județean Dolj un punct de vedere privind situația existentă, precum și intenția de a muta acest amplasament, primind, în acest sens, un raspuns favorabil”, se menționează în Raportul de specilitate al Direcției Servicii Publice din Cadrul PMC. Consiliul Local va trebui să ia act de modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local nr. 267/2006, modificată prin Hotărârea Cosiliului Local nr. 527/2019, prin care s-au aprobat amplasamentele utilizate drept capete de trasee către operatorii județeni de transport public de persoane, care efectuează mai mult de 15 curse/zi.

Localizarea actuală a capătului de linie care va fi mutat

Calvarul unui craiovean

În schimb, municipalitatea nu a făcut nimic ca să pună punct calvarului unui craiovean care are la poartă o stație similară. În ciuda numeroaselor sesizări și cereri de a fi mutată și a promisiunilor că problema va fi analizată, ultima dată chiar recent, prin interpelarea executivului de unul dintre aleșii locali, Primăria Craiova îl ține tot blocat.

Laurențiu Chifu locuiește pe Strada Simion Bărnuțiu, la nr. 37A. În fața porții luni este capăt de linie, de ani de zile. Accesul la proprietate îi este blocat de microbuzele și autobuze care fac transport județean de persoane. Șoferii au început să lase vehiculele și pe timpul nopții, blocându-i permanent accesul în gospodărie. Disperat de situație, bărbatul susține că s-a adresat atât firmelor de transport, cât și municipalității craiovene și după ani la rând de promisiuni lucrurile au rămas neschimbate. (Detalii AICI)

Capătul de traseu așa cum apare în Anexa HCL nr. 276/2006 privind amplasarea capetelor

ALEGEREA EDITORULUI