”Dorel” a asfaltat piața și, ”bonus”, o gură de canal?!

787
Reclame

În vâltoarea pregătirilor pentru deschiderea Pieței Chiriac din Craiova, muncitorii care s-au ocupat pe repede înainte de asfaltarea curții și a porțiunii de carosabil din dreptul ei, au făcut-o de oaie. Cel puțin, asta susțin oamenii din zonă.

Cu o seară înainte de inaugurarea oficială, după ce angajații au terminat de turnat asfalt (sarcină care a revenit firmelor Domarcons SRL și Erpia SA, în baza acordului-cadru pe patru ani pentru repararea și întreținerea străzilor, trotuarelor și parcărilor), ar fi tras ”pe dreapta” unul dintre utilaje. Ca un făcut, exact pe singura gură de canal din zonă.

Sub plomba din asfalt s-ar găsi gura de canal

Seara (joi n.r.) au lăsat excavatorul aici, pe stradă și s-a surpat asfaltul sub el și s-a rupt și gura de canal, grătarul de fontă. Vineri, la șase dimineața, au asfaltat canalul cu totul, dar au zis că vin dup-aia să-l destupe și nu l-au destupat nici până acum”, spun angajatele unui magazin din zonă, în fața căruia s-ar fi găsit gura de canal. Într-adevăr, în locul respectiv se poate observa o ”plombă” în asfalt. Și se mai poate observa că înclinația străzii ar conduce apa de ploaie către ceea ce ar fi trebuit să (mai) fie o gură de canalizare.

Reprezentanții Primăriei Craiova spun că, înainte de orice, trebuie să verifice dacă cele relatate de oameni este adevărat și acolo chiar a existat o gură de canal.

UPDATE: S-a găsit gura de canal!

 

 

ALEGEREA EDITORULUI