Juristul Operei Române Craiova, depășit de organizarea Festivalului IntenCity

971
Reclame

Opera Română Craiova vrea să cumpere servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, pe fondul organizării Festivalului IntenCity. Motivul este, spun reprezentanții instituției, că singurul jurist al instituției nu a mai avut de-a face cu impresari și bănci internaționale.

Procesul de organizare presupune o activitate de consultanţă complexă cu instituţiile bancare şi parteneri, iar persoana angajată pe postul de consilier juridic nu are experienţă juridică bancară internaţională, având în vedere complexitatea şi contravaloarea prestaţiilor ce fac obiectul contractelor încheiate cu agenţiile de impresariat din Uniunea Europeană”, au argumentat solicitanții.

De asemenea, Opera Română Craiova apreciază că este necesară achiziţionarea de servicii
de consultanţă juridică în domeniul legislaţiei bancare, în ceea ce priveşte utilizarea instrumentelor şi mijloacelor bancare de plată, consultanţa juridică trebuind să asigure şi analiza legislaţiei europene, date fiind raporturile juridice care se vor naşte pentru asigurarea participării artiştilor la Festivalul IntenCity.

Conform notei de fundamentare întocmită de Operă, suma necesară pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă juridică este de aproximativ 15.000 – 20.000 lei, iar instituția dispune de fondurile necesare pentru achiziționarea acestor servicii.

Dacă vor fi cumpărate depinde, însă, de aprobarea Consiliului Local Craiova. Motiv pentru care un proiect de hotărâre va fi supus votului aleșilor într-o şedinţă extraordinare stabilită pe 13 iulie 2022.

Festivalului IntenCity va avea loc în perioada 26-28 august 2022. Pe scenă vor urca artiști de renume mondial. 

Sursa foto: wall-street.ro