UMB nu a întrerupt lucrul pe DEx Craiova-Pitești

812
Reclame
UMB lucrează acum pe aproape toate șantierele, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). UMB anunțase că va opri lucrările începând cu 11 iulie, până când ordonanța care va permite ajustarea contractelor va intra în vigoare.
Muncitorii au fost prezenți, ieri, pe șantierul DEx Craiova – Pitești: Tronson 2, Lot 2 (Piatra Olt – Valea Mare) și Tronson 3 (Valea Mare – Colonești)
UMB mai desfășoară la ora actuală și activități de proiectare pentru Tronsonul 4 al DEx Craiova – Pitești, respectiv Colonești – Oarja – Pitești.
Reamintim că Umbrărescu a cerut rezilierea amiabilă a unor contracte, apoi a retras masiv muncitorii din două șantiere de pe Autostrada Transilvania, invocând creșterea prețurile la materialele de construcție. Cele două sunt singurele din România de pe care întregul personal lipsește nemotivat încă de la începutul acestei săptămâni, au mai precizat reprezentanții CNAIR.
Creșterea prețurilor provocate de situația geopolitică actuală este resimțită de toți constructorii care lucrează pe șantiere în România, dar niciun alt constructor nu a încetat lucrul în șantier. Trebuie precizat că România a inițiat în premieră o legislație care să vină în sprijinul antreprenorilor astfel încât aceștia să resimtă cât mai puțin șocul scumpirii materialelor de construcție”, mai informează Compania.
În ceea ce privește contractele semnate cu CNAIR, în afară de șantierele UMB și ale Tirrena Scavi (care nu lucrează din alte considerente), la ora actuală în România mai sunt deschise încă 20 șantiere pe care lucrează constructori din România, Austria, Italia, Turcia, Japonia și Grecia care nu au întrerupt lucrările”, mai precizează cei de la CNAIR.