Prefectul Diaconu. De la țâța PNL, la țâța PSD

1440
Reclame

Dan Diaconu este noul prefect al județului Dolj. Hotărârea a fost adoptată în ședința de Guvern de miercuri, după ce Daniela Gheorghița Barbu a fost eliberată din funcție. În cursul zilei de astăzi e programată și depunerea jurământului.

PSD Dolj anunțase încă de acum o lună și jumătate că Barbu nu mai vrea să continue în funcție, invocând ”motive personale”. Aceasta fusese numită prefect pe 5 ianuarie 2022. Anterior a fost viceprimar al Craiovei.

Diaconu i-a dat, Diaconu i-a luat!

Interesant este că cel care azi îi ia locul este și cel care a ajutat-o pe Barbu și pe Rela Filip să devină viceprimari. Dan Diaconu, ales local din partea PNL, a surprins pe toată lumea, în toamna anului 2020, când, înainte de exprimarea votului, s-a mutat, la propriu, în zona sălii mari a Primăriei Craiova, unde stau de regulă social-democrații. Gestul a rămas în memoria celor care au fost de față. Apoi, în loc să-și voteze colegul liberal a votat pentru ca PSD să pună mâna pe ambele posturi. Trădarea a dus la mai multe schimbări: PNL și USR, care făcuseră alianță la nivel local, pentru a avea majoritate în Consiliul Local, au pierdut-o. Mario Ovidiu Oprea, președintele PNL Craiova de la acea dată, a demisionat, iar locul său a fost luat de Marian Vasile, cel care fusese propus de liberali pentru unul dintre cele două posturi de viceprimar. Cel de-al doilea candidat era Cezar Drăgoescu, de la USR.

”D” de la dubla trădare

De atunci, Dan Diaconu a rămas în banca și la sânul PSD. A fost exclus de liberali, însă a contestat decizia. În prezent, speța se află în instanță. Diaconu a rămas bine impregnat cu  eticheta de trădător. ”Dacă nu era el, era altul”, s-a tot spus după ce și-a înșelat colegii și electoratul de dreapta. ”Sentința” s-a confirmat. După plecarea Danielei Barbu la Prefectură, liberalii au mai primit un pumn în față cu ocazia alegerii unui nou viceprimar pentru Craiova. A trădat și consilierul Răzvan Diaconu. Din nou, Marian Vasile a rămas cu buza umflată.

***

Cât despre plecarea Danei Barbu, nu e nicio pierdere. Se poate spune fără pic de exagerare că a fost cel mai slab prefect pe care l-a avut județul Dolj vreodată.

Membrii BPJ ai PSD Dolj au luat act de dorința acesteia (Danei Barbu n.r.) și au votat, în unanimitate, ca propunere pentru funcția de prefect al județului Dolj pe domnul Dan Diaconu, un om tânăr, din noul val de politicieni, cu experiență administrativă, de șase ani consilier local municipal, inginer de profesie, manager al unei societăți comerciale de succes. Îi mulțumim doamnei Daniela Gheorghita Barbu pentru activitatea din această perioadă și îi urăm success domnului Dan Diaconu!”, anunțau reprezentanții PSD Dolj, pe Facebook, pe 29 mai a.c..

ALEGEREA EDITORULUI