(Revenire) ”Burghezie” la Valea Stanciului. Nu se mai stinge lumina de vreo 2 săptămâni

1079
Reclame

E limpede ca lumina zilei că cel puțin o parte din lămpile stradale din Valea Stanciului stau aprinse. De vreo două săptămâni, susțin oamenii din satul Bârza, uluiți că primesc atâta lumină. Și se-ntreabă și ne-ntreabă ce i-o fi apucat pe gospodarii șefi ai comunei cu atâta generozitate inutilă. Nu de alta, dar energia e al naibii de scumpă, iar factura se plătește din bugetul local.

Sunt mai bine de două săptămâni de când iluminatul public merge zi-noapte. Am întrebat și la primărie și viceprimarul zice că e ceva cu o firmă din Teleorman și nu reușesc să mai oprească curentul. Luminile sunt aprinse 24 de ore din 24”, ne-a sesizat un localnic din satul Bârza. N-a știut dacă problema e în toată comuna.

Am încercat să-l contactăm telefonic și prin mesaje pe primarul Ionel Gîngioveanu, ca să ne lămurească ce se întâmplă, însă nu ne-a răspuns la niciunele. Noroc cu telefoanele fixe din instituțiile publice și noroc că la ele a avut amabilitatea să răspundă și să ne explice cineva care ar fi problema.

Și explicația ar fi simplă, susțin reprezentanții Primăriei Valea Stanciului. În orice caz, nici vorbă de vreo chestiune via Teleorman: ”Este o avarie pe rețeaua CEZ-ului”. Pentru noi asta este oarecum o noutate. Adică, de regulă, avariile duc la stingerea luminii. Dar, în fine, e clar că ceva nu merge bine, devreme ce becurile nu filează, dar luminează continuu.

Este o sesizare în curs de rezolvare la CEZ, pentru că este o avarie pe rețeaua lor. Așteptăm să fie remediată problema. Problema iluminatului este doar pe un anumit sector, în zona unde s-a produs și avaria, nu în toată comuna. Primăria are în vedere rezolvarea acestei probleme, avem sesizările făcute la CEZ. Așteptăm să vină echipajele de intervenție, dar ni s-a spus că au foarte  multe defecțiuni pe acest traseu”, ne-au explicat reprezentanții Primăriei Valea Stanciului.

Acestea fiind datele, am întrebat și CEZ România care este situația. Reprezentanții companiei au dat asigurări că vor veni cu precizări imediat ce vor verifica situația.

REVENIRE: Reprezentanții CEZ ne-au comunicat că în cursul zilei de astăzi au primit o sesizare cu privire la iluminatul public din Valea Standului și imediat o echipă a mers la fața locului și a remediat problema.

Totodată, localnicii din satul Bârza ne-au sesizat si confirmat, cu bucurie că, în urma interesului manifestat de noi față de problema iluminatului public, s-a stins lumina.

Deducem, astfel, ca Primăria Valea Stanciului a sesizat compania CEZ la insistența noastră si nu cum a lasat de înțeles… Și minciuna e tot vorbă.

ALEGEREA EDITORULUI