Olguța Vasilescu anunță că bazinul de înot de la ”Carol I” devine frecventabil

1285
Bazin înot Carol I/Foto: Facebook, Lia Olguța Vasilescu

Bazinul de înot de la Colegiul Carol I, inaugurat la începutul anului 2020 de primarul Mihail Genoiu, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro, se deschide pe 16 august. Pentru început, doar pentru un eveniment organizat de municipalitate în cadrul Summer Sports Craiova, iar de la 1 septembrie pentru alte activități. Anunțul a fost făcut pe Facebook de primarul Olguța Vasilescu.

Potrivit edilului, bazinul nu a putut fi folosit până acum din cauza legislației, care nu permitea unității de învățământ angajarea de salvamari.

Investiția în bazin a fost făcută de Primăria Craiova, dar administrarea bazei sportive aparține școlii. Cum școala nu putea angaja salvamari, s-a luat decizia creării unei Asociații Sportive care abia acum a fost legalizată de o instanță. Ne-am fi dorit extrem de mult ca situația să poată fi deblocată mai repede, dar nu ne putem aroga și rolul de instanțe de judecată”, explica Vasilescu.

Situația bazinului a revenit în prim-planul administrației locale după ce David Popovici a devenit campion mondial, iar liderii locali ai USR au cerut redeschiderea lui.

În ciuda felicitărilor nesfârșite ale politicienilor puterii pentru David Popovici, susținerea performanței viitoarelor generații nu este o prioritate pentru ei. Bazinul de înot al Colegiului Național „Carol I” din Craiova a fost inaugurat pe 16 ianuarie 2020. De la momentul inaugurării cu mult fast și până în prezent, bazinul de înot nu a fost folosit nici măcar o dată. Motivul este unul clasic: cele 10 posturi necesare bunei funcționări a bazinului de înot sunt blocate. Din 2020 cand a fost inaugurat bazinul, s-au făcut peste 27.000 de angajări la stat, însă coaliția incompetenței PSD-PNL nu găsește fonduri pentru 10 angajați care ar avea o contribuție reală la performanța sportivă din Craiova și țară. Investiția de peste 2.000.000 lei din Craiova stă de 2 ani de zile nefolosită. Elevii care doresc să facă înot pot doar să-l admire de la exterior, șansele să mai apară un David Popovici al generatiilor viitoare fiind din ce în ce mai mici”, scria pe Facebook, pe 21 iunie, USR Craiova.

La câteva zile, Olguța Vasilescu a venit cu explicații, tot pe Facebook, privind întârzierile. Detalii AICI.

Astăzi, edilul a anunțat că de la 1 septembrie activitatea bazinului va fi gestionată de Asociație și Colegiu:

Așa cum am anunțat la începutul verii, bazinul de înot de la Colegiul Carol I va putea fi utilizat în mod legal din această lună, după ce instanța a decis înființarea unei asociații de profil. Ca prim eveniment organizat în cadrul bazinului, în perioada 16-27 august, se va desfășura un program de natație sub egida Summer Sport 2022 – eveniment organizat de Primăria Craiova în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport. Proaspăt înființata Asociație Sportivă Carol I va gestiona, cu începere din 1 septembrie, activitatea bazinului de înot, împreună cu reprezentanții colegiului”.