Carnivale & IntenCity: Păpușile ocupă străzile, artiștii scenele

674

Celebra paradă a enormelor păpuși, peste 400 de spectacole, ateliere creative, expoziţii, concerte şi multe alte evenimente sunt programate în toate zonele centrale ale Craiovei, în cartiere, dar și în Parcul Nicolae Romanescu și Grădina Botanică, în cadrului ediției din acest an a Festivalului Puppets Occupy Street.

Organizatorii spun că tema ediției din acest an este ”generoasă şi provocatoare”, deopotrivă, stimulând creația în direcții nebănuite, fiind în strânsă corelare și cu tematica primei ediții a celui mai mare festival din sudul țării, IntenCity, care va avea loc la Craiova, în zilele de 26, 27 și 28 august.

Potrivit edilului Craiovei, festivalul păpușilor gigant a fost programat special în aceeași perioadă cu festivalul IntenCity pentru a se promova reciproc. Asta pentru că, din păcate, deși este un eveniment deoseibit și unic, el nu s-a bucurat până acum de suficientă mediatizare la nivel național, precum alte evenimente din restul țării. Cum pe scena scena stadionului de fotbal Ion Oblemenco vor evolua în aceeași perioadă mari artiști internaționali precum Luis Fonsi, Thomas Anders and the Modern Talking Band, East 17, Ricchi e Poveri, Sandra, Clean Bandit, Nati Natasha, Jason DeRulo, Paul van Dyk, sau Afrojack, e o ocazie tocmai bună pentru ca cele două festivaluri să se suțină reciproc.

Revenind la păpuși, acestea sunt nalte de peste 5 metri și lungi de 13 m, sunt unicat, spectaculoase și originale și sunt create special pentru fiecare ediție. La al doilea cel mai mare festival de păpuși și arta animației din Europa sunt anunțate zeci de companii de teatru stradal și sute de artiști din 20 de țări, care, între 25 august și 1 septembrie, vor invada străzile Craiovei.

Festivalul Puppets Occupy Street a debutat la Craiova în anul 2014, cu ediția pilot la care au participat 23.000 de spectatori. În următori ani, temele s-au succedat surprinzător, fiind dedicate elementelor vitale: Apă, Foc, Aer și Pământ. Festivalul Puppets Occupy Street a fost distins, în 2019, cu Premiul special pentru teatru de păpuși și marionete acordat de senatul UNITER. Evenimentul este finanțat de Primăria Craiova și organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri.

ALEGEREA EDITORULUI