spot_img
AcasăAdministrațieIntră în reabilitare și ultimul tronson din DJ 561B, între Segarcea și...

Intră în reabilitare și ultimul tronson din DJ 561B, între Segarcea și Padea

Contractul de lucrări pentru modernizarea ultimului tronson din DJ 561B Segarcea – Zăval, de circa 12 km, a fost atribuit de Consiliul Județean Dolj asocierii formate din Trustul de Construcții Drobeta S.A. și Gidazi Prod Com S.R.L., la o valoare de 33.262.850 de lei, inclusiv TVA, având prevăzută o durată de execuție de 12 luni și o perioadă de garanție de 5 ani.

Pe lângă reabilitarea carosabilului, investiția mai include amenajarea unor trotuare cu suprafața cumulată de peste 10.000 de metri pătrați, realizarea a 14 stații de autobuz, a 6 parcări și a 12 treceri pentru pietoni, prevăzute cu sisteme de iluminat și indicatoare cu panouri solare, precum și cu senzori de detecție a persoanelor.

„Vom demara în curând realizarea acestei investiții pentru care am reușit să obținem fonduri nerambursabile, alături de partenerii noștri, Agenția de Infrastructură Rutieră din Sofia, în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria. Odată cu acest tronson, cuprins între localitățile Segarcea și Padea, vom definitiva modernizarea drumului județean 561B pe tot traseul său. Segmentul Padea – Horezu Poenari se află deja în lucru, printr-un proiect similar, implementat tot prin INTERREG V-A, iar cel care leagă Horezu Poenari de Zăval a fost abordat și finalizat, cu finanțare europeană, în exercițiul financiar precedent“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit acestuia, astfel se va asigura o alternativă modernă și eficientă pentru conexiunea între Craiova și sudul județului, unde se află orașul-port Bechet, ceea ce se va traduce și într-un impuls pentru economia locală în această zonă cu aproape 27.000 de locuitori. 

Lucrările de modernizare se derulează în cadrul proiectului „Montana – Dolj: Acces mai bun – comunități mai apropiate“, cu o valoare totală de 11.715.153,04 euro, implementat prin intermediul programului european de finanțare INTERREG V-A România – Bulgaria.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments