Intră în reabilitare și ultimul tronson din DJ 561B, între Segarcea și Padea

760
DJ 561B Segarcea – Zăval
Reclame

Contractul de lucrări pentru modernizarea ultimului tronson din DJ 561B Segarcea – Zăval, de circa 12 km, a fost atribuit de Consiliul Județean Dolj asocierii formate din Trustul de Construcții Drobeta S.A. și Gidazi Prod Com S.R.L., la o valoare de 33.262.850 de lei, inclusiv TVA, având prevăzută o durată de execuție de 12 luni și o perioadă de garanție de 5 ani.

Pe lângă reabilitarea carosabilului, investiția mai include amenajarea unor trotuare cu suprafața cumulată de peste 10.000 de metri pătrați, realizarea a 14 stații de autobuz, a 6 parcări și a 12 treceri pentru pietoni, prevăzute cu sisteme de iluminat și indicatoare cu panouri solare, precum și cu senzori de detecție a persoanelor.

„Vom demara în curând realizarea acestei investiții pentru care am reușit să obținem fonduri nerambursabile, alături de partenerii noștri, Agenția de Infrastructură Rutieră din Sofia, în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria. Odată cu acest tronson, cuprins între localitățile Segarcea și Padea, vom definitiva modernizarea drumului județean 561B pe tot traseul său. Segmentul Padea – Horezu Poenari se află deja în lucru, printr-un proiect similar, implementat tot prin INTERREG V-A, iar cel care leagă Horezu Poenari de Zăval a fost abordat și finalizat, cu finanțare europeană, în exercițiul financiar precedent“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit acestuia, astfel se va asigura o alternativă modernă și eficientă pentru conexiunea între Craiova și sudul județului, unde se află orașul-port Bechet, ceea ce se va traduce și într-un impuls pentru economia locală în această zonă cu aproape 27.000 de locuitori. 

Lucrările de modernizare se derulează în cadrul proiectului „Montana – Dolj: Acces mai bun – comunități mai apropiate“, cu o valoare totală de 11.715.153,04 euro, implementat prin intermediul programului european de finanțare INTERREG V-A România – Bulgaria.

ALEGEREA EDITORULUI