Aviz pentru demolarea fostei crescătorii de porci de la Energetic, pentru parcarea supraetajată

1116
Reclame

Primăria Craiova a emis autorizația de desființare a unui corp de clădire, pe vremuri crescătorie de porci, de la Liceul Energetic Craiova. Aici, municipalitatea vrea să amenajeze o parcare supraetajată. Locurile vor deservi întreaga zona, dat fiind faptul că, pe lângă unitatea de învățământ, își au sediile serviciile pentru eliberarea permiselor, pașapoartelor, Ghișeul pentru Regim Permise Reținute și Certificate de Înmatriculare Retrase, al Serviciului Rutier Dolj, dar și mai multe clădiri rezidențiale construite recent etc.

Fosta crescătorie de porci nu a mai fost utilizată de circa patru decenii, potrivit primarului Olguța Vasilescu. Inițial, explica edilul anul trecut, nici Inspectoratul Școlar Județean și nici Consiliul de Administrație al școlii nu au fost deschiși pentru cedarea imobilului.

Folosința actuală a terenului unde se află clădirea este curți construcţii, iar destinaţia după PUG este de zonă cu funcțiuni complexe de interes public și servicii de interes general. Suprafața terenului este de 36.448 mp din acte și 33.823 mp din măsurători.

La Liceul Energetic există, în afara terenurilor de sport pentru copii, care sunt deja amenajate, un alt teren cât Oblemenco de mare – și, credeți-mă, nu exagerez deloc, este cât Oblemenco. Mai exista și o fermă de porci, care nu a fost folosită de peste 40 de ani. Am solicitat Consiliului de Administrație al liceului să ne dea posibilitatea ca pe acea fermă de porci să putem să construim o parcare cu 400 de locuri. Cu atât mai mult cu cât acolo este o problemă cu locurile de parcare”, declara Olguța VAsilescu în iulie 2021.

În februarie 2022, conducerea Liceului Energetic a solicitat emiterea unui certificat de urbanism pentru desființarea imobilui parter C4 (fosta crescătorie de porcine), iar pe 4 august 2022 a cerut autorizația pentru executarea lucrărilor de desființare a corpului C4, autorizație pe care a primit-o pe 26 august.

ALEGEREA EDITORULUI