(VIDEO) Un doljean a dat de gaze naturale după ce și-a forat un puț în curte

1511
Reclame

Un bărbat din localitatea Calopăr, satul Bâzdâna, care forase pământul pentru a-și face un puț, s-a trezit la scurtă vreme nu doar cu apă, dar și foc. În urma săpăturilor, care au avut loc sâmbăta trecută, s-a ajuns și la o pungă de gaze naturale, care au emanat din pământ. Doljeanul a realizat peste ce a dat abia după ce gazul s-a aprins, iar apa părea că întreține focul. Flacăra a apărut cel mai probabil de la o scânteie produsă de o unealtă folosită la lucrări.

Culmea ironiei e că la Calopăr, ca în majoritatea zonelor rurale din județ, nu există rețea de gaze și, deși vine iarna, iar încălzirea locuințelor este una dintre cele mai fierbinți probleme ale momentului, calopăreanul nu-l va putea folosi. Din păcate, va rămâne și fără puț și fără gaze.

Conform Oltenia TV, pompierii au intervenit la fața locului pentru a devia apa cu gaze care ieșea din pământ, pentru a nu pune în pericol locuința bărbatului, iar situația este monitorizată permanent. ”Puțul va trebui astupat de o firma specializată. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a demarat toate procedurile necesare. Aceștia au contactat o firmă pentru a interveni și a rezolva problema. O întâmplare similară, ar mai fi avut loc în urma cu câțiva ani, în zona de Nord a Craiovei. Atunci, focul a ars pentru câteva ore și s-a stins de la sine”, potrivit sursei mai-sus menționată.