Marcel Ciolacu vine la inaugurarea Centrului ”Constantin Brâncuși” din Craiova

804
Marcel Ciolacu, sursa foto: Digi24
Reclame

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, va fi prezent, astăzi, la Craiova, unde este programată inaugurarea Centrului ”Constantin Brâncuși” de la Muzeul de Artă din Craiova. Demnitarul va ține un discurs în debutul evenimentului, la ora 18.00.

***

Construcția muzeală, dedicată părintelui sculpturii moderne, este unicat în lume, și a fost proiectată, în cadrul unui proiect al Consiliului Județean Dolj, de arhitectul Dorin Ștefan, profesor la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti, vicepreşedintele Ordinului Arhitecţilor din România.

Muzeul Constantin Brâncuși, Craiova. Sursa discoverdolj.ro
Prisma de sticlă pe care trecătorii o pot vedea lângă Muzeul de Artă ascunde, în subteran, un spațiu expozițional generos. CJ Dolj a anunțat că după deschiderea oficială intrarea va fi gratuită pentru vizitatori.
În seara inaugurării, am pregătit numeroase surprize celor care vor participa, surprize care vor fi vizibile chiar pe clădirea Muzeului de Artă. Aș dori să păstrăm, totuși, un element de mister legat de această inaugurare și de acest centru, pentru că, oricât am încerca să-l descriem în cuvinte, experiența vizuală va fi una, în definitiv, mai importantă decât orice vorbe. Arta transmite mii de cuvinte printr-o simplă sculptură, printr-o simplă imagine, iar asta va trezi în vizitatorii noștri o mulțime de sentimente și de trăiri. Ceea ce vreau să menționez este faptul că intrarea în Centrul „Constantin Brâncuși” se va face în mod gratuit, pentru că ne dorim ca absolut toată lumea să aibă acces la această poveste și la acest vis împlinit al întregii comunități a județului, al iubitorilor lui Brâncuși și al specialiștilor, inginerilor, arhitecților, al colegilor mei de la Consiliul Județean Dolj și nu numai, care au pus umărul la realizarea proiectului. Pe această cale, aș vrea să le mulțumesc tuturor celor implicați, căci fără ei nu am fi ajuns astăzi în acest punct. În seara de 15 septembrie, o nouă pagină din cultura craioveană și doljeană va fi scrisă și, odată cu inaugurarea centrului, îi invităm pe oameni să îl cunoască pe Brâncuși al nostru, al oltenilor, într-o manieră în care nu au făcut-o până acum”, a declarat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, într-un interviu în exclusivitate pentru discoverdolj.ro.

ALEGEREA EDITORULUI