Se oprește apa rece la Craiova! Avarii majore pe conducta Isvarna – mai multe localității nu au apă

1446
Avarie pe aducțiunea Isvarna-Craiova/Sursa foto: Compania de Apă Oltenia

Furnizarea apei a fost întreruptă în localitățile de pe întreg traseul aducțiunii Isvarna – Craiova, respectiv Bâlteni, Plopșoru, Brănești, Țânțăreni – din Județul Gorj, și Filiași, Braloștița, Scaești, Brădești, Coțofenii Din Dos, Coțofenii din Față – din județul Dolj. Cauza, au precizat reprezentanții Companiei de Apă Oltenia, ar fi fost producerea, în urmă cu circa 24 de ore, a două alunecări de teren în zonele Tatomirești (Dolj) și Rovinari (Gorj) în urma cărora conductele au fost smulse.

În ceea ce privește Craiova, până acum consumul a fost asigurat din celelalte surse, respectiv Marica, Gioroc și baraj Jiu, explică conducerea CAO, însă ”nu sunt suficiente pentru asigurarea unui regim continuu de alimentare cu apă în municipiu, Compania de Apă Oltenia fiind nevoită să întrerupă furnizarea apei, în noaptea de joi/vineri (15.09.2022 – 16.09.2022), în intervalul orar 22.00 – 06.00 pentru refacerea stocurilor”, conform unui comunicat remis astăzi presei.

Vor fi afectate cartierele Șimnicu de Jos, Centura de Nord, Craiovița, George Enescu, Brazda lui Novac, zona de centru, Rovine, Lăpuș, Lăpuș-Argeș, Valea Roșie, Sărari și Bariera Vâlcii.

CAO a mai precizat că situația rezervelor o să fie comunicată în funcție de evoluția consumurilor.