CJ Dolj plătește din fondul de rezervă gazele de la Calopăr și accesul către proprietățile de lângă drumul expres

1095
Reclame

Consiliul Județean (CJ) Dolj vrea să aloce, din fondul de rezervă al bugetului propriu pe anul 2022, suma de 1.037.000 lei, pentru acordarea unor ajutoare către unele UAT-uri ”pentru situații de extremă dificultate”. 

Astfel, 37.000 lei urmează să fie direcționați către Primăria Calopăr, pentru plata lucrărilor de cimentare a puțului de apă din satul Bîzdîna, unde a fost descoperită o acumulare de gaz în subteran. La șase luni după ce l-a forat, proprietarul s-a trezit cu o flacără la suprafață. În urmă cu două săptămâni, Consiliul local al comunei a cerut de urgență intervenția unei firme specializate, pentru prevenirea unor posibile evenimente nedorite.

O firmă specializată a cimentat și etanșat puțul din Bîzdîna prin care ieșeau gaze

Pe de altă parte, CJ Dolj vrea să dea un milion de lei comunei Ghercești, pentru pietruirea, pe o lungime de 3,5 km, a două drumuri de exploatare (De471 și De375/3), lucrare necesară pentru locuitorii de pe Str. Cucului, precum și celor din zona de nord a Craiovei, care, din cauza lucrările la primul tronson al Drumului Expres Craiova-Pitești, nu mai au acces la proprietăți, aceasta reprezentând singura lor alternativă de acces la imobile.

Drumul care va fi amenajat trece prin spatele Fabricii de Avioane către Parcul Industrial – Aleea Gherceşti și ajunge în Centura de Nord a Craiovei.

Fondul de rezervă bugetară al Consiliului Județean Dolj pe anul 2022 este în valoare totală de 1.560.000 lei. Pentru repartizarea sumei de 1.037.000 lei către Calopăr și Ghercești, CJ Dolj trebuie să obțină mai întâi aprobarea aleșilor județeni.

ALEGEREA EDITORULUI