Polițist din cadrul IPJ Dolj, la Arest pentru că a amendat Primăria Craiova și Locala

10666

Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj a fost cercetat penal, după ce conducerea Poliției Locale a Municipiului (PLM) Craiova a formulat plângere pe numele lui pe motiv că a aplicat mai multe sancțiuni contravenționale lucrătorilor săi. Angajatul MAI a fost mustrat, trimis la psiholog și mutat disciplinar de la Secția 2 Poliție Craiova la Centrul de Arest al Inspectoratului de Poliție Dolj, pentru că a dat amenzi instituțiilor publice și societăților subordonate. Printre ele, cum spuneam, PLM Craiova, dar și Primăria Craiova și Compania de Apă Oltenia. Polițistul a câștigat în instanță aproape toate procesele în care acestea au cerut anularea proceselor verbale de constatare a contravențiilor. Lucrătorul de la IPJ Dolj ajunsese să le ceară magistraților să-i fie admise cererile de intervenient pentru a depune probe în sprijinul celor menționate în procesele verbale de constatare a contravențiilor.

Primăria Craiova a fost amendată, spre exemplu, pentru că nu a amenajat conform legii două stații de autobuz, respectiv pe Str. Caracal și Str. Simion Bărnuțiu (detalii AICI). Cele două nu erau prevăzute nici cu alveole, nici delimitate prin aplicarea marcajului “Stație autobuz, troleibuz”. Culmea e că, deși spețele au fost identice, una dintre plângerile formulate de UAT Craiova a fost respinsă, iar cealaltă admisă (detalii AICI).

Pe de altă parte, PLM Craiova a fost amendată, printre altele, pentru că lucrătorii săi au închis o porțiune dintr-un bulevard din Craiova fără autorizație de la administratorul drumului și fără avizul Poliției Rutiere. Agenții de la Locală au restricționat accesul autovehiculelor cu conuri de semnalizare în zona intersecției Bulevardului ”1 Mai” cu ”Nicolae Romanescu” în fața unui restaurant, unde fusese adus un container pentru colectarea unor deșeuri din construcții (detalii AICI).

În contrapartidă, directorul PLM Craiova, Octavian Mateescu i-a făcut polițistului de la IPJ Dolj plângere penală, pentru că i-ar fi amendat subordonații din răzbunare. Dosarul a fost clasat de procurori pe 19 septembrie a.c., dar măsura poate fi contestată. Polițistul a rămas mutat disciplinar la Centrul de Arest al IPJ Dolj.

Iancu Mugurel este polițistul care a fost cercetat disciplinar pentru că a zâmbit ironic în fața unei polițiste de la SRU care nu a văzut un hoț în viața ei. La vremea respectivă noi am scris despre prigoana declanșată împotriva lui. L-au trimis și la psiholog, pentru că această metodă este un modus operandi la IPJ Dolj de când în fruntea instituției este veșnicul împuternicit (Laurențiu Dumitrescu, desemnat şef Inspectorat n.r.). Dacă te-ai operat de menisc acum 12 ani trebuie să mergi la psiholog pentru că ți-a fost afectată capacitatea de a conduce autospecialele poliției pe timp de noapte. Domnii de la București își continuă somnul! Noapte bună, București!”, au atras atenția și reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Dolj, în urmă cu o zi, printr-o postare pe Facebook.

Corb la corb nu-și scoate ochii!

Ziariștii de la Jurnalul Olteniei au publicat o serie de discuții telefonice dintre adjunctul Secției 2 Poliție Craiova, Iulian Duță, și polițistul Mugurel Iancu, căruia i-a reproșat că a fost sunat de șeful PLM Craiova, Octavian Mateescu, care îi fusese coleg.

”(…) Duță Iulian: „Mugurele, tu trebuie să iei în calcul, uita-te la mine, tu la asta trebuie să te gândești, eu n-am nimic de pierdut. Tu dacă te pui cu mine, eu pot să mă întorc la economic unde-mi doresc…”
Iancu Mugurel: „Mă intimidați acum sau ce faceți?”
Duță Iulian: „Nu, dar tu mă obligi pe mine să intru într-un angrenaj care înseamnă: Tu, șefu, adjunctul, ofițerul de ordine publică, Control Intern.
Duță Iulian: „Mi-e rușine de ce s-a întâmplat, că sunt șeful tău și tu ai făcut ce ai făcut”.
Duță Iulian: „Să mă sune Mateescu, care a fost cu mine în clasă…eu eram liber”
Duță Iulian: „Polițist să oprească un alt polițist în mijlocul străzii, ăia să creadă că tu vrei să te ajute cu ceva și tu să le dai amendă că au coborât din mașină, este de toată jena”.
Duță Iulian: Mateescu către Duță: „Iancu Mugurel a dat amendă, dar de ce cu mașina poliției când putea să îi oprească pe fiecare în parte cu mașinile personale. Dar de ce cu mașina poliției, de ce să implicăm instituțiile.
Duță Iulian: Și mi se pare normal. Aici tu ai vreun răspuns?”.
Iancu Mugurel: „?”
Duță Iulian: „Pentru ca avem foarte multe persoane față de care putem să luăm măsurile pe care le-ai luat tu.”
Duță Iulian: „Bănuiesc că în ziua aia dacă voiai să dai amenzi de genul celor care le-ai dat, găseai pe altcineva să dai amenzile alea în afară de Poliția Locală”. (…)

Întregul dialog îl regăsiți pe Jurnalul Olteniei.