A crescut numărul maidanezilor în Craiova

799
Maidanezi dormind pe Calea Severinului
Reclame

S-au înmulțit, iar, câinii maidanezi pe străzile din oraș. Patrupezii se plimbă atât prin zona centrală, cât și prin cartiere. Problema, spune primarul Craiovei, pleacă de la doljenii care locuiesc în comunele învecinate și abandonează animalele la marginea orașului. Potrivit reprezentanților municipalității, 600 de câini au fost eutanasiați anul acesta. 

Dacă în primul mandat am constat că, în sondaje, cea mai mare problemă pe care populația Craiovei o semnala, 70% dintre cetățeni, era a câinilor maidanezi, acum, în ultimul sondaj de opinie pe care l-am văzut, de la 0, am ajuns din nou la 10% deranj pentru cetățeni din cauza câinilor maidanezi. Pentru că au început să apară, se aduc din zonele din afara Craiovei, și se aruncă, în general, în zonele de periferie ale orașului, au început iarăși să se înmulțească. E o problemă pe care vrem să o rezolvăm, prin soluțiile legale”, a declarat edilul Olguța Vasilescu, în ședința Consiliului Local de luna trecută.

Directorul Direcției Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova, Alin Glăvan, a precizat că este în vigoare, și legală, hotărârea privind înființarea Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân la nivelul municipiului Craiova, respectiv HCL 259/2021și nu mai avem nicio problemă”.

Potrivit lui Glăvan, cele mai multe dintre exemplarele capturate anul trecut ar fi fost dintre cele adoptate, dar lăsate tot în stradă. În 2022 au fost eutanasiați 600 de câini. ”Însă, până să se ajungă la această eutanasiere, au fost organizate de către operatorul Serviciului de Ecarisaj târguri de adopții, există protocoale încheiate cu asociațiile de protecția animalelor, s-a și prelungit termenul de cazare peste cele 14 zile lucrătoare, în limita bugetului pentru această activitate. Cei mai mulți câini capturați în anul 2021 aparțin unor persoane care au adoptat acești câini de la adăpost, după care le-au dat drumul înapoi pe stradă”, a precizat Alin Glăvan, directorul Direcției Servicii Publice.

ALEGEREA EDITORULUI