Născută la Calafat, crescută la Craiova, mutată în Italia, participă la Miss America pentru fete frumoase și musculoase

9089
Maria Lara Popa (34 ani), participă la Miss America, pe 8 octombrie, în Atlantic City / Sursa foto: Facebook/Maria Alexandra Lara Popa
Reclame

E frumoasă, deșteaptă și, după cum simplu se poate observa, plină de mușchi. Maria Lara Popa are 34 de ani și cucerește titlu după titlu la concursurile de frumusețe dedicate culturismului. Metaforic, mută munții din loc. Prin perseverență, ambiție și sacrificii. Și le-a asumat și a meritat. Acum culege roadele. A fost Miss Univers, iar peste câteva zile participă la Miss America, varianta sportivă a celebrului concurs de frumusețe.

Participare la concursul Miss Univers (2018), pe care l-a câștigat / Sursa foto: Facebook/Maria Alexandra Lara Popa

Născută în Calafat, unde a locuit până la 15 ani, s-a mutat apoi cu familia la Craiova. Asta până la 27 ani, când a decis să facă la nivel înalt ceea ce îi place. Și s-a mutat în Italia, în zona Sardinia, unde este instructor personal de fitness.

Aici am început școala de instructor, aici am început viața asta”, spune Lara Popa, care se declară implicată 100% în ceea ce face. Și mărturisește că are satisfacții financiare din munca de instructor, pentru care muncește, însă, zi-lumină. Cât despre competiții, banii pe care îi câștigă îi investește în ele.

Sursa foto: Facebook/Maria Alexandra Lara Popa

Competițiile nu aduc beneficii materiale. Din contră, noi, atleții, ne ocupam de tot. De la cheltuielile pregătirii, până la transport, cazare și ce ține de competiție. Dar este ok, atât timp cât fac ce îmi place. Banii sunt făcuți să circule, în funcție de interese”, spune cu umor olteanca.

Drumul pe care l-am ales a început în 2018. A fost timp scurt, dar dedicație 100%, și rezultate pe masură”, mărturisește Lara Popa. Ea face parte dintr-o federație americană, cu ramuri în toată Europa. A câștigat toate concursurile la care a participat. La Miss America trebuia să ajungă încă din 2020, însă restricțiile de călătorie nu au făcut posibil acest lucru.

Miss America este a șaptea competiție pentru mine, la un concurs de culturism, și a cincea în America. Asta după două mondiale – unul în Republica Cehă, unul in Grecia – alte trei trei în America, apoi Miss Universe, tot în America, la Los Angeles. Până acum, le-am câștigat pe toate. Sper să fie bine și acum… Daca nu, cu siguranță anul viitor o sa fie! Tot ce am făcut până acum m-a adus aici. Pas cu pas, am progresat. Am câștigat mondialele precedente, iar asta mă duce la Miss America. Mi-au propus să particip, după ce am câștigat Miss Universe, și nu am stat pe gânduri. Toate aceste concursuri sunt dedicate culturismului, pentru fete frumoase și mușchiuloase”, spune zâmbind. ”Sunt singura din Europa, dacă nu mă înșel, care o să participe. Pe de o parte, mă bucur, pe de altă parte, nu. M-ar fi făcut plăcere să mai am “consătence” de-ale mele în concurs. Poate pe viitor”, spune cu haz Lara. Nu e doar o tipă frumoasă, ci și carismatică și cu un simț al umorului bine dezvoltat.

Sursa foto: Facebook/Maria Alexandra Lara Popa

Și-l păstrează și când o întrebăm dacă are un iubit, copii și cum crede că o privesc ceilalți: ”Nici prieten nu am, sunt prea concentrată pe ceea ce fac, momentan”, mărturisește tânăra. Sacrificiile sunt foarte mari, ”daca stau mă gandesc”, recunoaște Lara. ”Dar prefer să evit să o fac și să continui cu ceea ce îmi place. Având în vedere cum e viața, imprevizibilă… Cât pot să continui, o fac, când nu, accept, și merg mai departe. Sau fac schimbări la mine, cât să pot continua…Cum mă privesc alții? Aparent, bine, și aici, în funcție de împrejurări și interese”, apreciază candidata la titlul de Miss America.

De ”meserie”, Maria Lara Popa este… ghid turistic. ”Dar meseria asta a rămas acolo, la Universitate”, spune cu nostalgie absolventa Facultății de Științe Sociale din Craiova, secția Geografie. Nu le prezintă lumea celorlalți, însă fain este că, noaptea trecută, Lara a zburat spre New York, pentru a ajunge în timp util în Atlantic City. Și, de acolo, mai departe…

Sursa foto: Facebook/Maria Alexandra Lara Popa

ALEGEREA EDITORULUI