Festival după festival, la Craiova. În noiembrie, ”The Artist Awards 2022”, sub ”bagheta” Filarmonicii Oltenia

1168
The Artist Awards
Reclame

Primăria Craiova dă circa 1,1 milioane de lei Filarmonicii Craiova, pentru organizarea unui nou festival: ”The Artist Awards 2022”. Instituția de cultură estimează că devizul este de 1,3 milioane de lei și spune că pentru a asigura diferența de bani are puse deoparte economii proprii. Consiliul Local s-a întrunit, astăzi, în ședință extraordinară, pentru a aproba, printre altele, și bugetul general consolidat al orașului. Unii dintre consilierii locali, de la USR și PNL, nu au fost de acord cu susținerea financiară a acestui festival, după IntenCity, susținând că în oraș mai sunt multe alte lucruri de rezolvat. În replică, viceprimarul Rela Filip, a spus că municipalitatea investește în imaginea sa și că toți cetățenii, nu doar cei care își permit să plătească bilet, trebuie să se bucure de evenimente muzicale.

Conform Notei de fundamentare a Filarmonicii Oltenia, atașată la proiect, firma BIG EVENTS MANAGEMENT SRL i-a cerut sprijinul, printr-o adresă înregistrată ieri, pe 6 octombrie, pentru organizarea evenimentului “The Artist Awards 2022”, ”un eveniment de entertainment, live, unic în România, fără a avea, la momentul de față, un competitor semnificativ pe piața industriei muzicale din țară”.

Tot din document, aflăm că “The Artist Awards” este un eveniment ce își propune să promoveze artiștii romani și să confirme valoarea acestora pe plan național și internațional, programat să aibă loc timp de o zi, în luna noiembrie a acestui an.

Mai exact, cei mai ascultași și cei mai populari artiști din industria muzicală autohtonă, dar și ”personalitățile care au avut o prezență remarcabilă în industria online”, adică vloggeri, bloggeri, să fie premiați.

”Filarmonica Oltenia îți dorește promovarea unei diversități a stilurilor culturale și asigurarea unei oferte ce cuprinde toate artele, și în acest sens își dorește să răspundă afirmativ organizării evenimentului The Artist Awards”, au mai menționat reprezentanții instituției în Nota de Fundamentare.

Filarmonica estimează că devizul evenimentului se ridică la 1.300.000 lei. Banii ar asigura locația, suportul tehnic pentru desfășurarea evenimentului, cazarea artiștilor (350 persoane), dar și remunerațiile aferente drepturilor de autor (interpretarea artistică, utilizarea de înregistrări și compoziții, utilizarea de materiale video, utilizarea mărcii și conceptului The Artist Awards). Adică tot festivalul.

Consiliul Local Craiova a aprobat alocare de la bugetul local a sumei de 1.164.000. Diferența de 136.000 de lei o asigură Filarmonica, din economii. Tne Artis Awards a mai fost organizat la Craiova și în 2019 și 2021. Deocamdată, nu se știu numele artiștilor și inluensărilor care vor fi prezenți la eveniment.

Reamintim că în luna august, Opera Română Craiova a organizat o primă ediție a Festivalului IntenCity, cu artiști de renume mondial. Pentru eveniment, Primăria Craiova i-a dat instituției de cultură nu mai puțin de circa 4,2 milioane de euro.

ALEGEREA EDITORULUI