Corupții, pedofilii, violatorii nu mai pot candida la primărie, consiliul local sau județean

861
Fotografie simbol/ Sursa Google

Persoanele condamnate definitiv nu vor mai putea candida și nu vor mai putea fi alese în administrația locală, datorită unui proiect USR adoptat astăzi de Parlament. Odată promulgată legea, românii nu vor mai avea primari, șefi de CJ, consilieri locali și județeni condamnați pentru viol, pornografie infantilă, pedofilie, proxenetism sau corupție, anunță formațiunea politică.  

„Proiectul acesta s-a născut din dorința de a proteja copiii și l-am lucrat împreună cu Salvați copiii, după ce am văzut cu toții, anul trecut, cum un primar care a întreținut relații sexuale cu o fată de 13 ani, vreme de trei ani, a fost reales într-o funcție. Și zilele acestea, am văzut mare scandal cu un deputat. În lipsa acestei legi, astfel de oameni pot fi în continuare în fruntea comunităților și, mai rău, în fruntea țării. Legea adoptată astăzi, la propunerea USR, stabilește interdicții clare. Violatorii de copii și corupții nu au ce căuta în funcții. Astăzi, s-a auzit o voce clară din Parlament: Fără penali în funcții publice! Legea va merge la promulgare la președinte, sperăm să aibă zero toleranță față de penali și legea să intre cât mai rapid în vigoare”, declară deputata USR Diana Stoica, unul dintre inițiatorii legii.

„Legea adoptată azi de Parlament reprezintă un prim pas pe care USR îl face spre curățarea clasei politice. Este de fapt legiferarea normalității în România, o țară ce își pierduse busola sub conducerea vechilor partide. Nu ne vom opri aici. Misiunea noastră este să construim o societate functională, o societate în care scara valorilor este respectată, o societate pe a cărei fundații urmașii noștri vor putea construi o țară așa cum ne-o dorim cu toții!”, declară Cezar Drăgoescu, președinte USR Dolj.

Proiectul USR modifică Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale (115/2015) în sensul introducerii interdicției de a depune candidaturi și de a fi alese persoanele condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia sau dezincriminarea. 

Complementar acestui proiect, deputații USR au votat astăzi și pentru Fără penali în Parlament, astfel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată candida pentru Senat sau Camera Deputaților.

 

ALEGEREA EDITORULUI