Fostul Hotel și Restaurant ”Helin” devine centru medical

7120
Hotelul și Restaurantul ”Helin”, pe vremea când erau încă funcționale / Sursa foto: planetofhotels.com
Reclame

O parte a clădirii fostului hotel și restaurant ”Helin”, de pe Calea București, este vizată pentru schimbarea destinației de un investitor din Craiova. Medicul Gabriel Nicolae Ianoși vrea să îl transforme în centru medical cu activități spitalicești de zi, documentația fiind pe masa autorităților. Aspectul exterior al clădirii nu va fi modificat.

Mai exact, este vorba despre subsolul, parterul și primele trei etaje din cele cinci ale clădirii. Ultimele două nu-și vor schimba destinația, urmând să deservească personalul.

Etajele 4 și 5 nu fac obiectul proiectului de schimbare de destinație din hotel și restaurant în centru medical cu spitalizare de zi fără modificări structurale și de fațadă S+P+3, acestea rămânând cu destinația actuală, respectiv locuințe de serviciu”, se arată în memoriul de prezentare al proiectului în vederea solicitării de emitere a acordului de mediu.

Singura schimbare exterioară va fi, cel mai probabil, firma luminoasă cu numele noii afaceri / Sursa foto: Google Street View

În urma amenajării propuse vor exista 15 saloane pentru spitalizarea de zi, cu 30 de paturi, împărțite egal pe cele trei etaje. În incinta centrului medical sunt propuse cinci locuri de parcare, dintre care 2 pentru angajați, 2 pentru pacienți și 1 loc de parcare pentru pacienții cu handicap.

Valoarea estimativă a investiției este previzionată a se ridica la circa 700.000 de lei.

Necesitatea și oportunitatea realizării investiţiei decurg din tendinţele înregistrate pe piaţa locală: intensificarea cererii de servicii cu activitate spitalicească, în ultimii ani, creșterea importanței serviciilor, a cerințelor clienților – diversificarea, nivelul calitativ și baza tehnico-materială – în alegerea unui centru medical cu activitate spitalicească, dar și valoare investiţiei”, se arată în același document.

Construcția clădirii vizate a fost începută în anul 1985 și nu a fost afectată de nicio mişcare seismică importantă. Structura de rezistență a clădirii existente este alcătuită din cadre și planșee din beton armat.