Legăturile cu mafia imobiliară ale milionarului căruia i-a explodat Mercedesul de 150.000 de euro

845
PressHUB: Autoturismul de lux, marca Mercedes, a lui Sorin Astratini a luat foc luni dimineață, în Cartierul Francez, din București
Reclame

Un autoturism de lux, marca Mercedes, a luat foc luni dimineață, în Cartierul Francez din București. Flăcările au fost urmate de o explozie, iar incendiul s-a extins și a afectat fațada blocului lângă care era parcată mașina.

Automobilul aparține lui Sorin Astratini, cunoscut ca investitor în zona imobiliară, dar și ca apropiat al lui Gheorghe Stelian, condamnat în prima instanță la 6 ani de închisoare în scandalul despăgubirilor ilegale, obținute pe baza drepturilor litigioase de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Automobilul evaluat la 150.000 de euro nu aparține unui om de afaceri obișnuit, în ciuda a ceea ce a declarat luni Sorin Astratini, respectiv că „am niște firme de consultanță imobiliară și cam atât. Rise Project a demonstrat că acesta a fost un modest funcționar public, care a devenit milionar în euro, după ce a început să lucreze pentru mafia retrocedărilor. 

Numele acestuia apărea în 2017 într-o firmă, alături de un cetățean româno-american pe nume Marian-Jean Căpățînă.

„Amândoi sunt două umbre care cumpără și vând, pe numele lor, terenuri de zeci de hectare din București, fără să le cumpere și să le vândă în nume propriu.

Ajutați de alți oameni-umbră, ca și ei, contactează cetățeni care au obosit să aștepte să li se restituie pământuri în București.

Apoi, cumpără de la ei drepturile litigioase asupra acestor pământuri și, în scurt timp, prin niște decizii de retrocedare obscure, transformă drepturile litigioase în terenuri de sine stătătoare.

După ce terenurile le intră pe mână, le vând de la unul la altul. Astratini tocmai i-a vândut lui Căpățînă 6 hectare cu 6,6 milioane de euro. Se pregătește să îi vândă alte 2,5 hectare cu 4,8 milioane de euro. Banii nu sunt plătiți, dar terenurile migrează dintr-o parte în alta, concentrându-se într-o singură mână.

Mai apoi, Căpățînă vinde 2 hectare din tortul acestui teritoriu imens, pe piața liberă, cu 20 de milioane de euro!

Bucureștiul le stă la picioare”, dezvăluia Rise Project, în urmă cu 5 ani.

Continuarea pe PressHUB.

ALEGEREA EDITORULUI