Se amenajează o nouă bandă de circulație în locul spațiilor de parcare de la Schmidt

2455
Copacii au fost tăiați, iar locurile de parcare din zonă vor dispărea
Reclame

Locurile de parcare de pe Bulevardul Nicolae Titulescu, către centru, din zona Schmidt, vor fi înlocuite cu o nouă bandă de circulație. Tot pe Bulevardul Nicolae Titulescu va fi amenajată o altă bandă suplimentară de viraj la dreapta, pentru facilitarea accesului pe străzile Constantin Brâncuși și Amaradiei, dar și pentru eliminarea traficului auto de pe zona liniei de tramvai, conform unui răspuns oferit de Primăria Craiova la solicitarea Stiricraiova.ro.

Mai mulți craioveni au sesizat că în zona stației de autobuz de la Schmidt, sensul către centrul orașului, copacii au fost tăiați. Întrebați de ce, reprezentanții RAADPFL Craiova, care se ocupă de amenajarea, întreținerea și înfrumusețarea zonelor verzi din Craiova, au precizat pentru Stiricraiova.ro că, într-adevăr, tăierea s-a făcut de către angajații regiei, în vederea implementării unui proiect de către Primăria Craiova.

Este vorba despre Proiectul Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Autobuzul în Municipiul Craiova – MOTRIC – A, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, ce are ca obiectiv general creșterea atractivității și eficienței sistemului de transport public local din municipiul Craiova, prin implementarea unor măsuri integrate ce vizează îmbunătăţirea transportului public de călători cu autobuzul şi descurajarea utilizării transportului privat. Valoarea totală a proiectului este de 76.004.854,72 lei inclusiv TVA”, ne-au precizat responsabilii din cadrul municipalității craiovene.

Credit foto: Facebook / Paul Daniel Grecu

Conform aceleiași surse, proiectul vizează, printre altele, ”implementarea componentei de resistematizare a circulației prin realizarea unei benzi suplimentare de viraj la dreapta pe bulevardul Nicolae Titulescu (din direcția bulevardul Carol I către bulevardul Dacia) pentru facilitarea accesului pe strada Constantin Brâncuși și Amaradiei, cât și pentru eliminarea traficului auto de pe zona liniei de tramvai, precum și desființarea spațiilor de parcare de pe bulevardul Nicolae Titulescu (din direcția bulevardul Dacia către bulevardul Carol I) și transformarea spațiului ocupat de acestea in bandă de circulație”.

Lucrările se desfășoară conform Autorizației de construire nr. 153/05.02.2021, eliberată în baza Certificatului de Urbanism nr. 757/18.05.2020 și a avizelor emise de Distribuție Energie Oltenia, Distrigaz Sud Rețele, Compania de Apă Oltenia, Transelectrica, Flash Lighting Services, Poliția Municipiului Craiova-Biroul Rutier, Direcția Județeană pentru Cultură Dolj, Serviciul Telecomunicații Speciale, Comisia de Sistematizare a Circulației Rutiere și Pietonale și Agenția pentru Protecția Mediului, conform reprezentanților Primăriei Craiova.

Document atașat AC nr. 153/05.02.2021