Performanțe sub așteptări pentru fabrica de bioetanol de la Podari. Clariant anunță pierderi

1478
Fabrica ridicată de Clariant la Podari, Dolj/Sursa foto: clariant.com
Reclame

Compania elvețiană Clariant a revizuit în scădere valoarea fabricii de bioetanol inaugurată oficial anul acesta în localitatea Podari de lângă Craiova, conform profit.ro.

Pe fondul performanțelor sub așteptări, investitorul estimează o pierdere cu deprecierea activelor de aproximativ 225 milioane de franci elvețieni (228,2 milioane euro) pentru exercițiul financiar în curs. Clariant a finalizat o evaluare a fabricii, ca parte a testului anual de depreciere realizat în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS), însă a concluzionat că deprecierea este ”adecvată”, pe baza întârzierii creșterii accelerate și a performanței financiare actuale.

Fabrica din România este prima care utilizează tehnologia Clariant sunliquid® la scară comercială pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole, respectiv paie. La capacitate maximă, poate procesa aproximativ 250.000 de tone de paie, pentru a produce 50.000 de tone de etanol anual.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/insider/companii/clariant-anunta-o-depreciere-de-228-milioane-euro-a-fabricii-din-romania-dupa-performante-slabe-actiunile-scad-20948952

ALEGEREA EDITORULUI