FOTO Târguri de Crăciun fără spectatori. Cazul „Calafat”, repetat în restul țării

585
Târgul de Crăciun din Calafat. Foto: Ziarul de Calafat/Facebook
Reclame

16 milioane de lei au fost cheltuite anul acesta, în toată țara, de instituțiile publice numai pe „ghirlande luminoase pentru pomul de Crăciun”, scrie PRESShub. Conform sursei menționate, alți bani de stat au fost cheltuiți pe amenajarea târgurilor de Crăciun sau pentru organizarea de concerte. Numai că în mai multe orașe din țară, localnicii nu se arată prea interesați. Iar turiști nu-s destui.

Luni a devenit virală știrea că artista care a susținut concertul de deschidere a târgului de Crăciun din Calafat a cântat în fața unei piețe goale. Deși nu a avut public, cântăreața s-a comportat ca și cum se afla în fața unui număr uriaș de spectatori: le-a cerut să aplaude, să sară, să ridice mâinile în aer.

http://fb.watch/hp9M3CzoxJ/

S-au adunat în cele din urmă vreo patru persoane, dintre care una a și filmat „show-ul” făcut de Olga Cristina Popa, cu numele de scenă Kristine.

Doar că întâmplarea din Calafat nu este unică. Mai multe târguri de Crăciun din țară se dovedesc, deocamdată, un eșec când vine vorba de atragerea publicului.

Bradul de Crăciun, singur și la Focșani

Târgul de Crăciun din Piața Unirii este anost și neatrăgător pentru publicul larg, deși administrația locală nu s-a uitat la bani atunci când s-a pus problema să împodobească orașul de sărbători.

Târgul de Crăciun din Focșani. Foto: Ștefan Borcea

Primăria Bistrița a cheltuit sume fără precedent ca orașul să fie o destinație de Crăciun. Degeaba

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a anunțat încă din octombrie că își propune ca orașul să devină o destinație turistică de Crăciun. Acesta a fost argumentul pentru alocarea unor sume fără precedent în istoria Bistriței pentru iluminatul festiv de sărbători.

Târgul de Crăciun dun Bistrița. Foto: saptamana.online

La Slatina, 100.000 de euro pentru câțiva vizitatori

Inaugurat cu mare fast de 1 Decembrie, în seara inaugurală urcând pe scenă membrii Ansamblului „Plăieștii”, târgul de Crăciun din Slatina era aproape pustiu vineri, 9 decembrie 2022.

O problemă vine din faptul că energia electrică în târg este furnizată doar între orele 17.00 – 22.00.

Târgul de Crăciun din Slatina. Foto: Alina Mitran/Adevărul

Iar duminică, deși a avut loc un concert susținut de Florin Chilian, au fost până în 50 de spectatori prezenți.

Citește întreg articolul pe PRESShub