Au și fentat, dar au și făcut. Curtea de Apel București a respins recursul Primăriei Craiova în Dosarul ”Granitul”.

1190
Reclame

Primăria Craiova a făcut plăți nelegale pentru lucrările de modernizare a centrului Craiovei realizate în primul mandat al Olguței Vasilescu, au decis, luni, magistrații Curții de Apel București (CAB). Aceștia au respins recursul municipalității privind decizia Tribunalul București de a valida raportul de control al Ministerului Dezvoltării, în dosarul ”Granitul”. Totuși, nu granitul s-a dovedit a fi problema din perspectiva judecătorilor de la CAB, ci o sumă de bani achitată către constructori, care,  nu a putut fi justificată de administrația Olguța Vasilescu. Mai exact, autoritatea locală a decontat lucrări inexistente, prejudiciul ridicându-se la 238.184 lei.

Ministerul Dezvoltării constatase, în urma unui control efectuat în 2019, că instituțiile europene fuseseră fentate cu o sumă de zece ori mai mare, respectiv 2.319.060,64, prin ”prezentarea de declarații sau documente false, incorecte sau incomplete”. Însă, judecătorii nu au luat în calcul și banii ”scoși” de firmele care au pus în operă lucrarea, asocierea SC Recon SA, SC Ramber România SRL, prin achiziția și montarea unui granit de calitate mai proastă, care, în realitate, costa mai puțin. Ca în expresia ”au furat, dar au și făcut”.

În recurs, Primăria cerea anularea totală a raportului de control al Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Mai multe pe nouapresa.ro