Olguța Vasilescu vrea să cumpere sediul unei foste bănci de pe ”Unirii”

1260
Casa Stoilov-Bolintineanu, Str. Unirii, nr. 7. Sursa foto: Google Street View
Reclame

Casa Stoilov-Bolintineanu, monument istoric, situată pe Str. Unirii din Craiova, urmează să fie vândută de proprietar, o societate privată din București. Firma s-a adresat Primăriei Craiova și a întrebat-o dacă vrea să-și exercite dreptul de preemţiune (privilegiul de a fi preferată la cumpărarea unui lucru). Iar municipalitatea vrea. Oferta de vânzare a imobilului compus din construcție și teren este de 620.000 euro.

”Societatea Immobiliare Italo Romena S.R.L. ne inştiinţează cu privire la intenţia de a vinde
imobilul proprietatea sus-numitei, situat în Craiova, str. Unirii, nr. 7, compus din teren în
suprafaţă de 1.262 mp şi construcţia situată pe acesta, şi ne solicită să le comunicăm dacă
Municipiul Craiova îşi exercită dreptul de preemţiune în conformitate cu prevederile art. 4 alin (4) din Legea nr. 422/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată într-un proiect de hotărâre inițiat de primarul Lia Olguța Vasilescu.

Imobilul datează din secolul XIX, iar regimul de înălțime este S+P+1E (parțial)+M. Subsolul are 238,13 mp, parterul – o suprafaţă utilă de 266,23 mp, etajul – cu o suprafaţă utilă de 78,69 mp și mansarda, în suprafaţă utilă de 308,12 mp. Terenul pe care este situată construcția are 1.262 mp.

Casa Stoilov Bolintineanu – vedere de pe Str Săvinești. Sursa foto: monumenteoltenia.ro

Primăria Craiova: E nevoie acută de astfel de imobile, pentru stabilirea sediilor instituţiilor subordonate

Este oportună inițierea unui proiect de hotărâre privind cumpărarea (achiziționarea) de către Municipiul Craiova a imobilului situat în Craiova, Str. Unirii, nr. 7, jud. Dolj (…), imobil ce este pretabil pentru stabilirea sediilor unor instituţii ce se află în subordinea Primăriei Municipiului Craiova. Totodată facem precizarea că la nivelul Municipiului Craiova există o nevoie acută de astfel de imobile, în vederea stabilirii sediilor instituţiilor aflate în subordinea Primăriei Municipiului Craiova, instituţii ce au un rol important în îmbunătăţirea calităţii şi performanţei serviciilor de administraţie publică locală”, se arată în Raportul Direcției de Patrimoniu care fundamentează proiectul ce urmează să fie dezbătut în ședința ordinară a Consiliului Local Craiova din 22 decembrie 2022.

Preţul de pornire al negocierii va fi stabilit pe baza raportului de evaluare care va fi
supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Craiova.

Conform monumenteoltenia.ro, imobilul este monument istoric de interes local datorită arhitecturii sale și a aparținut generalului Simion Stoilov, tatăl marelui matematician român Simion Stoilov. După 1989, casa a fost transformată în sediu de bancă. Filiala craioveană a Băncii Turco-Române și, ulterior, Banca Italo Romena au funcționat în această clădire.

ALEGEREA EDITORULUI