Primăria Craiova vrea să majoreze cu 33% prețul gigacaloriei. USR îi bate obrazul cu pietricelele și beculețele colorate

1020
Reclame

Administrația locală propune majorarea cu 33% a prețului gigacaloriei pentru populație, ajungând, astfel, la una dintre cele mai scumpe valori din țară, respectiv de 666 lei. E a treia majorare din ultimele 14 luni, în acest moment prețul gigacaloriei în Craiova ajungând aproape dublu față de septembrie 2021.

Conform unui comunicat de presă transmis de USR Craiova, aleșii locali se vor opune acestei majorări și vor vota împotriva proiectului de hotărâre. Totodată, mai anunță conducerea filialei, va cere Executivului să subvenționeze integral de la bugetul local creșterea de 140 lei pe gigacalorie și va depune un amendament în ședința de Consiliu Local Craiova în acest sens. ”Comparativ, la Cluj gigacaloria este 278 lei, la Brașov 264 lei, la Suceava 240 lei, Timișoara 347 lei, iar la București costă 350 lei. (…) Craiovenii plătesc cea mai scumpă gigacalorie din ţară”, potrivit USR Craiova. 

Craiova are nevoie de investiții majore în infrastructura de termoficare a orașului. Este veche de peste 40 de ani, cu probleme, iar pierderile mari din rețea sunt suportate de craioveni. Aceste probleme nu vor dispărea cu concerte sau beculețe, cu pietricele sau statui nefericite, ci prin investiții care ar fi trebuit să se facă cu mulți ani în urmă. Având în vedere că anul acesta Olguța Vasilescu a cheltuit peste zece milioane de euro pentru concerte, beculețe și evenimente inoportune, Primăria Craiova are obligația de a susține din bugetul local creșterea prețului la gigacalorie”, declară Cezar Drăgoescu, liderul consilierilor USR Craiova.