Magazinul „autentic românesc” al Olguței Vasilescu, aproape de închidere. Inaugurat cu fast în iulie, pe minus în decembrie

428
Reclame

Pe 8 iulie, Piața Chiriac – Autentic Românesc din Craiova, destinată exclusiv producătorilor români, a fost inaugurată în cadrul unui eveniment la care au participat primarul Lia Olguța Vasilescu, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, Alin Mărăcine, directorului SC Piețe și Târguri, și mulți primari din județul Dolj. Însă, la numai șase luni de la inaugurare, edilul Craiovei recunoaște că viitorul proiectului 100% românesc este aproape curmat. 

Magazinul Autentic Românesc nu merge foarte bine. Este motivul pentru care evaluăm dacă Piața Chiriac va rămâne tot pentru producători. Din păcate, producătorii din județul Dolj au marfă foarte puțină (…), a afirmat primarul Vasilescu.

În urmă cu jumătate de an, Olguța Vasilescu anunța că „în această piață se vor comercializa doar produse 100% românești la prețuri accesibile pentru consumatori.”

„Aici am vrut să fie altceva. Să fie frumos, în primul rând, să fie ieftin, amintind că adaosul este de 5%. Am discutat cu domnul director de la Piețe și am stabilit că nu ne interesează să facem profit, ci să arătăm că producătorii români pot aduce marfă competitivă, de calitate, doar că trebuie ajutați.

Am luat legătura cu toți primarii de pe Valea Dunării și ne-au promis că se vor asigura să avem aici produse de sezon”, promitea, în urmă cu șase luni, primarul Craiovei.

„Să dăm o lecție supermarketurilor”

Promisiuni și declarații comercial-patriotice au venit și din partea altor oficialități prezente la lansarea pieței „Autentic Românesc”.

Putem da o lecție supermaketurilor, să arătăm că avem o piață a noastră. Aici își pot prezenta produsele, le pot vinde în condiții normale și la prețuri corecte. Cartoful dulce îl vom aduce în septembrie, în august vom veni cu struguri. Avem și alte sopecii precum curmale chinezești, kaki, afine, zmeure, coacăze. Consumatorii din Dolj le vor gusta și cu siguranță le vor aprecia”, declara reprezentanta Stațiunii de Cercetare Dăbuleni, potrivit Jurnalul Olteniei.

Articolul integral pe PRESShub

 

ALEGEREA EDITORULUI