Fost consilier prezidențial: „Raportul Ro-vaccinare, făcut pe ascuns, cu mușamalizări și conținând lucruri înfiorătoare”

579
Klaus Iohannis, Valeriu Gheorghiță/ Captură foto Libertatea
Reclame

Fostul consilier prezidențial din mandatul lui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, și fost purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, critică în termeni duri Raportul Ro-vaccinare făcut public de autorități și intitulat Ro-vaccinare – MISIUNE ÎNDEPLINITĂ. Oprea, care este și voluntar ISU București, spune că Raportul a fost publicat pe ascuns și că el conține lucruri „înfiorătoare”.

„Voi, oameni buni, colegi din presă, ați văzut raportul de activitate publicat pe ascuns (fără un eveniment public, fără un comunicat de presă, nicio știre nicăieri!) de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) pentru anii 2020 – 2022?

Este înfiorător ce conține, ar fi de râs, dacă nu ar fi extrem, dar extrem de tragic…

Câteva remarci personale la o simplă răsfoire a unor pagini din acest document-etalon pentru nivelul dezastruos în care s-a organizat campania de vaccinare anti-COVID-19 și comunicarea instituțiilor Statului Român în această criză pandemică.

(1) Ca ridicolul să fie clar din capul locului raportul de activitate poartă titlul „ROVACCINARE MISIUNE ÎNDEPLINITĂ” (sic!, lipsa unui semn de punctuație, virgulă, două puncte, liniuță după primul cuvânt aparține originalului) și începe cu un cuvânt înainte al președintelui Klaus Iohannis (cum altfel?, cu „stimați membri ai…”), un alt cuvânt înainte al prim-ministrului Nicolae Ciucă (tot cu același „stimați membri ai…”) și un altul al col. dr Valeriu Gheorghiță. Ce consideră Statul Român drept o „MISIUNE ÎNDEPLINITĂ”, cu majuscule și de pus în titlu? Aflăm fix la coada raportului, într-un jos de pagină, înainte de capitolele de anexe, o activitate care a implicat mii de angajați ai statului, de la cel mai înalt nivel central, desfășurată pe durata a mai bine de un an, care a dus la vaccinarea a… 41,85% din populație (pag. 88), mult sub jumătatea populației. Misiune îndeplinită, spun ei, și-o pun, cu fală, în titlu…

(2) Absolut îngrijorător, raportul publicat pe ascuns ne arată, în premieră, partea pe care autoritățile s-au chinuit atât de mult s-o ascundă și s-o mușamalizeze: raportările de efecte adverse (credeți-mă, știu ce vorbesc când fac referire la mușamalizare, și din perioada scurtului meu mandat de purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, ianuarie – martie 2021, și din ulterioare experiențe medicale personale legate de vaccinare). Raportul de activitate al CNCAV indică acum, negru pe alb, 41.486 de reacții adverse post-vaccinare indezirabile (RAPI) (pag. 29)! 41.486 de oameni!!! Aceștia sunt oameni, nu cifre! Oameni despre care, pe durata vaccinării, autoritățile și CNCAV-ul nu au scos o vorbă, au mințit că nu există, că nu sunt grave efectele raportate de cetățeni (căutați declarațiile lor, este plin internetul de ele). Ce aflăm astăzi din raport? Că au fost 15 cazuri de boli inflamatorii ale inimii (miocardite, pericardite etc.), 18 cazuri de tulburări hematologice, 20 de cazuri de afecțiuni ale sistemului nervos, inclusiv 16 cazuri de paralizie facială, 424 de cazuri de reacții alergice şi 12 cazuri cu şoc anafilactic. (pag. 30) Câți dintre acești oameni, repet, nu cifre, au murit? Câți au rămas bolnavi și cu sechele pentru tot restul vieții? Câți au beneficiat de analize medicale și tratament asigurat de stat pentru că au crezut mesajele autorităților care vorbeau doar despre beneficii și care mușamalizau cazurile de efecte adverse? De câți ați avut grijă și în ce fel, domnilor și doamnelor de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19?

Articolul integral pe PRESShub