Mitulețu-Buică și-a depus demisia ”de onoare” de la AEP, la cererea liderilor PSD

726
Comisile juridice reunite dintre Senat si Camera Deputatilor.
Reclame

Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin Mitulețu-Buică, a demisionat, azi, din funcție. Anunțul a făcut chiar de instituție.

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11.ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023”, confor unui comunicat de presă al AEP.

Demisia lui Mitulețu-Buică vine în condițiile în care conducerea PSD i-a cerut să plece din fruntea instituției din cauza scandalului în care este implicat, au confirmat pentru Libertatea surse din partid. Mitulețu-Buică fusese susținut de social-democrați pentru funcție

Constantin Florin Mitulețu Buică s-ar fi folosit de poziția sa pentru ca sora soției sale, Carmen Mihaela Miningeș, să fie angajată în cadrul biroului teritorial din Dolj al AEP. În acest sens, ANI a sesiat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

ALEGEREA EDITORULUI