EXCLUSIV PRESShub: Oamenii din Craiova ai lui Mitulețu Buică. Nepotismele de la Autoritatea Electorală Permanentă

1159
Reclame

În cei trei ani de când conduce Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), Constantin Mituleţu-Buică, care a anunțat miercuri că și-a depus demisia din funcție, a adus în instituție mai mulți apropiați din orașul său de baștină, scrie PRESShub.

La 31 octombrie 2022, toate cele 400 de posturi bugetate pentru AEP ca autoritate centrală erau ocupate. Altfel spus, această instituție este singura autoritate publică centrală din România care nu mai are niciun post liber.

Craiova, locul de baștină al lui Constantin Mitulețu-Buică, este pepiniera șefului AEP pentru cunoscuții săi, pe care i-a adus la București. Cei mai mulți dintre ei au primit locuințe de serviciu în Capitală și diurne consistente pentru detașare în altă localitate.

Cel mai cunoscut este Sorin Gabriel Lazăr, care are domiciliul în județul Dolj, dar și o casă în Marea Britanie. A primit anul trecut un salariu de 179.000 de lei.

Sorin Lazăr a fost condamnat pentru tentativă de omor, după ce în urmă cu 22 de ani, a înjunghiat un rival politic, actualul șef al PNL Dolj.

Sorin Lazăr este în prezent șef de departament în AEP. Despre acest caz a scris pe larg publicația Rise Project.

Bianca Mitulețu ocupă funcția de consultant parlamentar la AEP. Cu domiciliul stabil în Calafat, județul Dolj, a primit de la AEP, anul trecut, 37.000 de lei. Bianca este nepoata lui Mitulețu.

Un alt craiovean angajat de Mitulețu Buica este Ovidiu Alexandru Oproaica, director general în AEP. A primit anul trecut salariu și diurnă de 186.000 de lei. Ovidiu Oproaica a fost secretar executiv al organizaţiei de tineret PSD Dolj, sub aripa lui Claudiu Manda și al Olguței Vasilescu.

Articolul integral pe PRESShub

ALEGEREA EDITORULUI