Elevii din Cârcea beneficiază gratuit de programul ”Școală după Școală”, care include și o masă caldă

827

Cei 80 de elevi din învățământul primar și gimnazial din cadrul Liceului Tehnologic ”Constantin Ianculescu” din comuna Cârcea, beneficiază, începând de luni, de programul ”Școală după școală”, care include o masă caldă și continuarea activităților educative după terminarea orelor de curs.

Elevii de școală generală au servit pentru prima dată prânzul la școală

Programul este susținut din bugetul local, la inițiativa Primăriei și Consiliului Local, în colaborare cu Liceul Tehnologic ”Constantin Ianculescu”, Inspectoratul Școlar Județean și cu sprijinul cadrelor didactice implicate în acest program. Este vorba de 12 profesori, dintre care patru sunt din afara școlii. Unii dintre ei au dorit să participe voluntar la proiect. Potrivit primarului localității, Valerică Pupăză, scopul implementării acestui program este atragerea copiilor către unitatea de învățământ din localitate, având în vedere fenomenul migrației către unitățile din Craiova care avea deja programul, creșterea performanțelor școlare, accelerarea învățării prin activități educative de dezvoltare personală și integrare socială cu sprijinul cadrelor didactice implicate în proiect, precum și asigurarea unei mese calde beneficiarilor.

Lansarea programului Școala după Școală, Cârcea, 16 ianuarie 2023

Inițierea acestui program este răspunsul Primăriei și al Consiliului Local la nevoile identificate pe linie de învățământ la nivel de comună. Este menit să combată absenteismului, abandonul și migrația, precum și obținerea de performanțe la învățătură. La Școala după școală elevii primesc îndrumare individuală, diferențiată, în funcție de dificultățile de învățare pe care le întâmpină la diferite discipline și merg acasă cu temele făcute. În plus, elevii cu rezultate foarte bune fac ore suplimentare de pregătire. S-a constatat că astfel de programe, finanțate și implementate de stat sau instituții private, contribuie substanțial la creșterea bunăstării familiilor. Părinții eliberați de presiunea supravegherii copiilor după programul școlar se pot angaja cu normă întreagă, sporind veniturile familiei”, a explicat edilul Valerică Pupăză.

Programul se desfășoară până la ora 17:00. Elevii primesc și o masă caldă, servită în cadrul cantinei reabilitate complet tot din fondurile locale, la cele mai exigente standarde. De altfel, toate sălile de clasă și laboratorul de informatică au fost modernizate în ultimii 2 ani. 

Bucătăria unde se pregătește hrana elevilor