Semne prin care seniorul tău îți arată că are nevoie de ajutor

438
Reclame

Unul dintre cele mai dificile momente din viața noastră este să recunoaștem că avem nevoie de ajutor. Cu atât mai greu este să admitem că nu reușim să ne descurcăm singuri atunci când am ajuns la o vârstă înaintată. Cei dragi nouă, ajunși la o anumită vârstă, se pot confrunta și ei cu așa ceva, dar este evident că nu ne vor spune niciodată asta. De aceea, noi trebuie să identificăm aceste semne prin care, de fapt, înțelegem că internarea într-un centru de seniori este cea mai bună decizie.

Probleme cu greutatea

Dacă nu suferă de anumite afecțiuni care îi pot afecta greutatea corporală, faptul că acea persoană dragă nouă a slăbit foarte mult sau, dimpotrivă, a dobândit destul de multe kilograme în plus, este un semn de alarmă. Prin urmare, este nevoie să mergi cu seniorul tău la medic, să vezi care ar putea fi explicația pentru aceste probleme cu greutate. Apoi, dacă nu există nicio altă soluție pentru a avea parte de supraveghere permanentă, poți opta pentru internarea într-unul dintre acele camine batrani sector 1 particulare, unde există cele mai bune condiții de cazare, servicii medicale de top, supraveghere de specialitate continuă și multe altele.

Schimbări bruște de dispoziție

Dintr-o persoană plină de viață și jovială, cel drag ție a devenit de recunoscut. Din ce în ce mai des observi schimbări bruște de dispoziție și acestea te pun pe gânduri. Este posibil să existe o problemă deosebită, un simptom al unei anumite boli sau pur și simplu sunt un semn că lipsa de interacțiune socială îl afectează enorm. Într-un astfel de centru va avea parte nu doar de asistență medicală non stop, ci și posibilitatea de a socializa mai mult, astfel încât să nu mai simtă singurătatea, iar starea de spirit i se va îmbunătăți mult.

Pierderea interesului pentru pasiunile sale

Atunci când un senior nu se mai arată deloc interesat de anumite activități care până acum îl pasionau foarte mult și le făcea cu reală plăcere, ar trebui să fie un semn de alarmă pentru tine. Este vorba fie despre o singurătate mare, ori poate primul semn al depresiei. Pentru amândouă problemele, există o soluție excelentă: socializarea constantă. Dacă este imposibil ca acesta să locuiască împreună cu voi – din varii motive, atunci tot internarea într-un cămin de bătrâni cu servicii premium este cea mai bună soluție. Vei vedea că atunci când intră zilnic în contact cu alte persoane, unele dintre ele care au aceleași pasiuni ca și el, starea sa de psihic va fi cu totul alta. În sens pozitiv, desigur!

Nu mai iese din casă

Atunci când au trecut câteva zile și părintele tău sau poate că bunicul nu a mai ieșit din casă? Este vorba despre o afecțiune fizică sau pur și simplu suferă de depresie? Dacă în primul caz poți să încerci să rezolvi problema cu ajutorul unor tratamente medicamentoase, în caz de depresie este ceva mai complicat. Doar tratamentul singur nu este de ajuns. Și, în pofida opiniei des întâlnite că un cămin pentru seniori este un loc în care aceștia vor fi închiși și abandonați, realitatea este total opusă. Cel puțin în căminele de bătrâni particulare sunt organizate numeroase activități în aer liber, există multe oportunități de recreere și socializare. La următoarele vizite pe care i le vei face, vei fi de-a dreptul uimit de transformarea în bine a celui drag ție.

Facturi neplătite

De regulă, cei în vârstă sunt destul de stricți atunci când vine vorba despre plata facturilor. Atunci când primesc pensia, mai întâi pun deoparte banii pentru facturile curente și abia apoi se gândesc la medicamente sau alimente. Dacă observi o schimbare în acest fel de a fi, este posibil să fie vorba despre mici semne ale unor afecțiuni precum demență, Alzheimer sau depresie. Internarea într-un astfel de centru îl degrevează de aceste responsabilități, va primi ajutor să își țină mai bine sub control boala și în plus, nici nu se va mai simți rușinat sau vinovat că nu se poate descurca și singur, ca până acum.

Ignoră sau încurcă tratamentele prescrise de medic

Bătrânețea este însoțită de multe ori de multe afecțiuni mai mult sau mai puțin grave, dar pentru care este nevoie de tratamente speciale, unele dintre ele în mod permanent. Dacă observi că seniorul tău a început să nu își mai ia tratamentul, sau chiar încurcă medicamentele între ele, este un semn că lucrurile trebuie să se schimbe. Într-un cămin pentru bunici aceștia sunt ajutați de personalul medical specializat în a-și administra medicamentele așa cum trebuie.

Pierderi dese de memorie

Stările de confuzie tot mai dese sunt un semnal de alarmă pentru tine, cum că există posibiltatea ca seniorul tău să sufere de Alzheimer. Un medic specialist trebuie consultat cât mai repede, și în același timp cel drag ție are nevoie de atenție și supraveghere constantă. Este destul de dificil să te ocupi tu de asta, pentru că este o afecțiune destul de dificil de gestionat. Bătrânul tău are nevoie de ajutor de specialitate și supraveghere non stop, iar de ele poate avea parte doar într-un centru pentru bătrâni organizat în mod profesionist.

Mobilitate scăzută

De regulă senectutea înseamnă și o mobilitate mai scăzută, dar dacă lucrurile degenerează mult, atunci chiar trebuie să iei măsuri. Sunt spre binele lui, așa că ar trebui să înțeleagă că este momentul să se lase ajutat. Într-un cămin de bătrâni există – cel puțin în locațiile cu servicii premium, săli speciale de tratament, unde fizioterapeuții și kinetoterapeuții îl pot ajute să își recapete mult din mobilitate.

ALEGEREA EDITORULUI