Nu, nu au venit extratereștri. Încă. Ce sunt obiectele zburătoare dobârâte în SUA și Canada

513
Reclame

Un balon de spionaj chinezesc și trei obiecte zburătoare au fost doborâte în ultima săptămână de forțele aeriene americane în SUA și Canada. Pentru că autoritățile nu au lămurit care este natura celor din urmă trei ținte vizate, în lumea întreagă au apărut speculații că ar fi de natură extraterestră, conform PRESShub.

După ce pe cerul american a fost observat balonul chinezesc, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială, sau NORAD, și-a ajustat sistemul radar pentru a deveni mai sensibil. Astfel, a crescut și numărul de obiecte pe care le detectează.

4 februarie: Un balon spion chinez este doborât peste Oceanul Atlantic.

Totul a început când un balon chinezesc cât trei autobuze a intrat în spațiul aerian din Alaska pe 28 ianuarie, a plutit din Idaho sud-est către Carolina, înainte de a fi doborât pe 4 februarie în largul coastei Carolinei de Sud, potrivit New York Times.

Oficialii americani au declaraț că balonul, cel mai probabil, a fost menit să supravegheze bazele militare americane. În schimb, China a susținut că dispozitivul a fost o aeronavă civilă care s-a rătăcit în spațiul aerian american.

Apoi, a urmat o succesiune de obiecte zburătoare neindenficate (OZN-uri) doborâte:

  • pe 10 februarie, un avion de luptă american a doborât unul peste apele din Alaska; acesta a fost detectat când se îndrepta către Polul Nord.
  • pe 11 februarie, al doilea este doborât deasupra Canadei; un oficial canadian l-a descris ca fiind cilindric și mai mic decât balonul spion.
  • pe 12 februarie, al treilea a fost doborât deasupra Lacului Huro, avea o structură octogonală cu fire care atârnau, dar nu avea încărcătură utilă vizibilă, au menționat oficialii americani.

Autoritățile insistă că nu sunt obiecte extraterestre. Comandantul NORAD lasă discuția deschisă.

Citește continuarea pe PRESShub.

 

ALEGEREA EDITORULUI