CLM Craiova: Unanimitate pentru subvenționarea gigacaloriei, ocară pe căsuțele și ornamentele primăriei

628
Căsuțe realizate pentru târgurile din Craiova / Sursa foto: Gds
Reclame

Consilierii locali au votat, joi, în unanimitate, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Craiovei pe 2023. Asta numai pentru că, au explicat aleșii PNL și USR, executivul a prevăzut 6,64 milioane de lei pentru subvenționarea tarifului la gigacaloria livrată populației. Altfel, consilierii ambelor partide s-au arătat nemulțumiți de alocarea sumei de 320.000 lei pentru achiziționarea de căsuțe din lemn pentru Târgul de Paște, și a altor circa 300.000 pentru decorațiuni.

Drăgoescu: ”Doamna primar se ocupă în continuare cu floricele și cu pietricele”

Deși a trecut în unanimitate de votul Consiliului Local al Municipiului (CLM) Craiova, proiectul care a prevăzut modificări în bugetul pe acest an nu a rămas fără sancțiuni verbale din partea opoziției.

Pentru că ne pasă de cetățenii Craiovei, vom vota acest proiect, pentru că aici e și subvenția de 6 milioane de lei pentru gigacalorie. Sunt și cheltuieli aberante, vreo 600.000 lei care se cheltuie pe căsuțe și ornamente. În loc să investească în lucruri care într-adevăr aduc plus-valoare în orașul nostru, doamna primar se ocupă în continuare cu floricele și cu pietricele”, și-a motivat votul consilierul USR Cezar Drăgoescu. Acesta a afirmat că, totuși, cele 6 milioane de lei pentru subvenție ”nu sunt suficiente”. ”Ar mai fi nevoie de vreo 10 milioane de lei, astfel încât să se atenueze complet creșterea din luna decembrie”, a completat useristul.

Și liberalul Teodor Sas a declarat că PNL votează rectificarea de buget pentru că se alocă bani pentru subvenția la căldură, pentru care opoziția a insistat atât de mult, însă, tot ca USR, nu s-a arătat de acord cu banii pentru decorațiuni și căsuțe. ”Nu suntem de acord cu suma cheltuită pentru decorațiuni și căsuțe, pentru Târgul de Paște, în valoare de 633.000 de lei”, a spus acesta.

Spânu: ”Cetățeanul dorește să meargă într-un parc frumos cu flori. Îi încântă și privirea și sufletul”

Consilierul Dan Spânu, de la PSD, a apreciat că banii pentru pietricele și floricele ”sunt cheltuieli necesare pentru a crește foarte mult imaginea, frumusețea orașului nostru”.

Așa putem să atragem turiști. Pe de altă parte, toate aceste cheltuieli au valoare infinită față de întreg bugetul Consiliului local pe acest an și, mai mult decât atât, nu se fac în detrimentul cetățeanului. Noi am făcut investiții în școli, în spitale, în mijloacele de transport în comun. Înfrumusețăm parcurile pentru că e o chestiune care privește și cetățeanul care dorește să meargă într-un parc frumos cu flori, îi încântă și privirea și sufletul”, a spus acesta în plenul Consiliului local reunit astăzi.

Viceprimarul Rela Filip, care a reprezentat Executivul în ședința de astăzi, în lipsa primarului Olguța Vasilescu, le-a răspuns că investiția în căsuțe este necesară, pentru că sunt folosite de comercianți la târgurile organizate de primăriei, care au avut succes.

Să știți că aproape din doi în doi ani s-au cumpărat căsuțe, pentru că sunt de lemn care suportă deplasări, încărcare, descărcare, buldozere și care se deteriorează. RAADPFL a achiziționat căsuțe pentru înlocuirea lor și o facem și anul acesta, că le folosim de Paște sau de Crăciun, e un lucru pe care îl decide municipalitatea. Solicitările de la comercianți sunt foarte mari după Târgul de Crăciun, care a fost de un real succes, și de Paște vor să-și vândă produsele”, a spus Filip.

ALEGEREA EDITORULUI