SC Frații Bacriz, amendată de Poliția Locală pentru molozul depozitat pe terenul din Calea București

1032
Reclame

Poliția Locală Craiova a amendat societatea care deține terenul pe care au fost depozitate materiale și deșeuri provenite din demolarea de construcții. Este vorba despre un imobil situat în apropierea magazinului Lidl de pe Calea București, deținut de SC Frații Bacriz SRL.

Locatarii dintr-un complex rezidențial nou, situat chiar lângă respectivul teren (deținut de același patron, însă pe o altă firmă) au reclamat că acolo se aruncă în mod repetat moloz, iar zona s-a transformat într-o groapă de gunoi. Oamenii au făcut și filmări cu diversele autovehicule din care se aruncau deșeurile. Unele dintre ele erau inscripționate cu numele societății SUCPI SA. Au sesizat și poliția locală, care a mers la fața locului și a constatat că cele sesizate se confirmă.

Proprietarul terenului a fost sancționat și s-a dispus aducerea terenului la starea inițială. Reverificând locația, s-a constatat că acesta a început lucrările de curățare”, a precizat pentru Stiricraiova.ro Octavian Mateescu, șeful Poliției Locale a Municipiului Craiova. Amenda aplicată a fost în cuantum de 7.500 de lei.

Cât despre autovehiculele din care s-au aruncat deșeurile, pe care era inscripționat SC SUCPI SA, directorul a mai spus că, ”deși nu este competența Poliției Locale, potrivit art. 9 din legea specială, persoana juridică a prezentat notificarea Ministerului Mediului care îi conferă acest drept”. Cu alte cuvinte, basculanta respectivă avea dreptul să transporte deșeuri din construcții.

SC Frații Bacriz, prin unicul acționar Bakri Mahmoud, a cumpărat în 2015 imobilele (curți construcții) fostei fabrici a Pan Group SA, iar în 2016 le-a dezmembrat în loturi. Loturile au fost alipite altora (în urma cumpărării de terenuri și de la alte societăți din zonă, cuprinse între Str. Sărarilor și Calea București) pentru a forma corpuri comune de terenuri.

Ulterior, Mahmoud a solicitat PUZ pentru reconsiderarea funcțiunilor zonei, în vedere construirii de locuințe P+11. SC Frații Bacriz a demarat formalitățile pentru construirea a trei blocuri, imobilul fiind apoi cesionat unei alte firme de-ale sale, B&B Residence, care a realizat Complexul rezidențial Happy Residence 2. Restul terenului, unde a fost depozitat molozul, a rămas pe SC Frații Bacriz.

Două basculante inscripționate cu numele unei alte firme (la care Bakri Mahmoud este acționar alături de frații săi, SC SUCPI SA) a fost filmată de proprietarii de apartamente din Happy Residence depozitând deșeuri din construcții, aduse, cel mai probabil, dintr-o altă locație unde frații Bakri edifică lucrări. Pe lângă ea a mai fost filmat și un microbuz din care doi muncitori aruncau saci cu moloz.