USR lansează la Craiova un ghid practic, ateliere și dezbateri pentru susținerea persoanelor cu dizabilități

474
Reclame

Persoanele cu dizabilități, însoțitorii acestora, reprezentanți ai organizațiilor și funcționari publici sunt așteptați, sâmbătă și duminică, 11-12 martie, începând cu ora 15:30, la Hotel Ramada Craiova, la Caravana USR Dizabilități. 

Pornind de la principiul de bază al Convenției ONU cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități, sub motto-ul „Nimic pentru noi fără noi” a fost realizat un Ghid Practic privind respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, care subliniază importanța implicării în procesul decizional şi adoptarea de soluții ce îi privesc direct, anunță reprezentanții USR, într-un comunicat de presă.

Ghidul (http://ghid.dizabilitati.usr.ro/) este destinat consilierilor locali și aparatului administrativ, oferind rezolvări practice pentru a înlătura multe din obstacolele care îngreunează accesul persoanelor cu dizabilități la viața comunității.

Plecând de la probleme reale și nevoile specifice, îmbinând experiența proprie cu cea a specialiștilor, cu exemple și practici implementate în alte țări, membrii grupului USR Dizabilități au formulat și trasee pentru implementare și finanțare a măsurilor propuse. Evenimentul de prezentare cuprinde dezbateri, ateliere tematice și de conștientizare, cu participarea organizațiilor neguvernamentale implicate în protecția persoanelor cu dizabilități, a instituțiilor publice și autorităților locale. Vor fi prezenți alături de membrii echipei USR Dizabilități europarlamentarul Vlad Botoș, care este și inițiatorul grupului, dar și parlamentarii Alin Apostol, Cristian Seidler și Radu Miruță”, transmite USR.

Ne face o deosebită plăcere să găzduim și să organizăm un asemenea eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități, deoarece aceste persoane merită toată atenția și toată implicarea noastră, dar și a persoanelor tipice cărora să le aducem o conștientizare mult mai profundă a stilului de viață și a greutăților întâmpinate de comunitatea persoanelor cu dizabilități. Pentru noi este foarte important ca aceste persoane să ducă o viață cât mai independentă și să fie integrate în societate, iar pentru a atinge acest obiectiv este important ca fiecare dintre noi să aducă un plus de valoare, să existe interes și dorință de implicare în rezolvarea problemelor întâmpinate. Nu trebuie pierdut din vedere faptul că fiecare dintre noi poate cunoaște o persoană cu dizabilități, poate chiar este una sau poate deveni una”, a declarat Claudia Gasparini, membră a comunității USR Dizabilități.