Avocatul Olguței Vasilescu, Radu Marinescu, de la arestul DNA, la șefia Baroului Dolj

2712
Avocat Radu Marinescu. Sursa foto: Facebook
Reclame

Avocatul Radu Marinescu, ales local din partea PSD în Consiliul Municipal Craiova, apropiat al primarului Olguța Vasilescu, căruia i-a stat aproape ori de câte ori a fost nevoie în instanțele de judecată, și-a depus candidatura pentru demnitatea de decan al Baroului Dolj.

Că s-a înscris pe lista dornicilor nu e o noutate. A făcut-o succesiv la alegerile din ultimii ani, fără sorți de izbândă. Ci faptul că eternul candidat Marinescu ar avea acum și susținerea (mai puternică a) edilului Craiovei, manifestată tot prin niște liste. Unele pentru strângerea de semnături, via girul Primăriei Craiova, strecurate pe sub nas avocaților cu drept de vot. Dacă până acum nu l-au vrut, l-or vrea de-acum încolo.

Să fie mirosul fin avocățesc diluat de politic de data asta? Or, tocmai politicul este elementul care îl ține mereu și mereu pe Radu Marinescu departe de scaunul de decan?  Fiindcă de calitățile sale intelectuale și profesionale nu ne îndoim, având în vedere rezultatele sale din sălile de judecată. Cel puțin cele ce o privesc pe Olguța Vasilescu.

Acum, depinde și cât de serios sunt tratate bârfele potrivit cărora drept răsplată pentru activitatea lui, dacă nu va fi ales decan, va fi propus de PSD pentru un post de judecător la CCR. Ne amintim, măcar din când în când, că avem la Dolj un reprezentant în Parlamentul României, apărut de ”nicăieri”: avocata Laura Vicol. Bucureștiul a impus-o pe listele de parlamentari din partea PSD Dolj, în dauna lui Radu Preda. Ar fi o bună ocazie să o dea la o parte de pe locul eligibil de judecător și, iată, toată lumea să fie împăcată.

Alegerile organelor de conducere ale Baroului Dolj sunt programate pe 25 martie 2023. Candidaturile pentru demnitățile de decan şi de consilier, pentru Comisia de cenzori şi Comisia de disciplină, dar și pentru delegații la Congresul Avocaților, s-au depus până azi, la ora 14.00. Numele candidaților validați pentru demnitatea de Decan al baroului Dolj sunt Radu Marinescu, Bogdan Valentin Mihăloiu și Mihai Dragoș Nicu.