USR Dolj, mustrat de partidele de dreapta pe care le-a invitat să facă front comun la alegeri

770
Reclame

USR Dolj a lansat, miercuri, ”un apel către partidele de dreapta să înceapă discuții pentru formarea unui pol de dreapta, în vederea alegerilor locale din 2024, cu scopul asumat de a schimba administrația PSD din Craiova”. Invitația la discuții a fost făcută de președintele Cezar Drăgotescu în cadrul unei conferințe de presă. Liberalilor, care la rândul lor s-au întâlnit cu presa în aceeași zi, nu le-a picat deloc bine anunțul.  ”Noi nu am participat la nicio discuție, nu ne-a invitat nimeni la o discuție anterioară”, a afirmat președintele PNL Craiova, Nicolae Giugea.

”USR Dolj cheamă partidele de dreapta la discuții pentru formarea unui pol de dreapta care să aibă ca prioritate îmbunătățirea vieții cetățenilor din Craiova prin propunerea unui program de guvernare locală clar, cu un singur obiectiv: un nivel de trai mai ridicat și
servicii publice de calitate”, a declarat Cezar Drăgoescu, președintele USR Dolj. Aceasta a mai spus că e timpul ca orgoliile să fie lăsate deoparte, fiindcă tocmai orgoliile din partide ne-ar fi adus în situația actuală, la 34 de ani de la Revoluție. Cât despre chemarea liberalilor, șeful USR Dolj a spus că mai întâi aceștia ar trebui să se decidă dacă sunt de dreapta sau de stânga.

Întrebați despre cum văd invitația făcută de useriști, prin intermediul mass media, peneliștii, prin vocea lui Nicolae Giugea, au afirmat că politicienii nu au lăsat orgoliile deoparte. Însă, au anunțat că lasă deschis un canal de discuții.

La rândul lor, și cei de la Reper, care încă nu au o organizație locală, au anunțat, prin vocea senatorului Cosmin Poteraș, că nu au fost contactați și nu au avut niciun fel de discuții în acest sens.

Comsin Poteraș – Reper

De asemenea, și Poteraș a amintit că modalitatea în care au ales să deschidă discuțiile pare să demonstreze că încă se manifestă orgolii politice. Parlamentarul a lăsat de înțeles că REPER este, totuși, deschis la dialog.

Și cei de la Forța Dreptei au transmis, azi un comunicat, în care au menționa că, în spațiul public, ”au aparut diverse aliante de care partidul nostru a fost legat la “bursa zvonurilor” fara sa aiba insa cunostinta de acestea”.

”Sustinem un candidat unic al dreptei, candidat desemnat in urma sondajelor si discutiilor dintre partidele care ar dori sa realizeze aceasta alianta si nu un lider autopropus al “opozitiei” din Craiova. ”In concluzie, avem nevoie de o analiza interna asupra partidelor politice cu care putem impartasi aceleasi principii si idealuri”, au transmis reprezentanții Forța Dreptei Dolj.

ALEGEREA EDITORULUI