PRESSHUB: Drama unei fete de 14 ani vândută de tatăl său pe 50 de lei și o ladă de bere

718
Reclame

În 2018, o fată de 14 ani a fost „transferată” de tatăl său, Victor G., din Târgu Secuiesc, mai multor bărbați, contra unor sticle de alcool și unor sume modice de bani. De fiecare dată când minora fugea din locuințele bărbaților și se întorcea la cei trei frați mai mici, tatăl său o ducea înapoi, fără să o primească în casă. Dormea afară.

După un proces fulger, care a durat mai puțin de 6 luni, Tribunalul Covasna a stabilit condamnări exemplare pentru trei inculpați. Tatăl fetei, pe care o vom numi Erika, și doi dintre „cumpărători” au primit câte 12, respectiv 9 ani închisoare pentru trafic de minori și viol. Decizia nu este definitivă, cei trei fiind arestați preventiv.

Doi polițiști judiciari de la Poliția Târgu Secuiesc au fost și ei trimiși în judecată pentru favorizarea infractorului, după ce, deși sesizați de victimă că este constant bătută și violată, nu au făcut nimic.

Mai mult, procurorii îl acuză pe un polițist că a falsificat acte din dosar pentru a nu continua cercetarea și a încercat să acopere astfel grozăvia. 

Inculpatul Majlat se lăuda că a cumpărat-o pe minoră şi că a dat 50 de lei pentru ea, acest lucru putând fi auzit de orice persoană. Martora mai arată că partea civilă s-a certat cu tatăl ei pentru că nu vroia să meargă la Majlat și a fost pusă în căruță împotriva voinței acesteia.

Articolul integral pe PRESShub.

ALEGEREA EDITORULUI